DAF Trucks Pazarlama ve Satış Direktörü, aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi Richard Zink, CF Elektrik'in anahtarını Rhenus Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Michael Viefers'e devretti. Rhenus Group; Sözleşme Lojistiği, Nakliye Lojistiği ve Liman Lojistiği alanlarında uzmanlaşmış global bir lojistik hizmet şirketidir. Dünya çapında 610'dan fazla noktada 4.8 milyar Euro ciroya sahiptir ve 29.000 kişi istihdam etmektedir. İki adet CF Elektrikli kamyon, yılda toplam 2 milyon konteynerlik hacme sahip yüzde 100 Rhenus firması olan trimodal hinterland uzmanı Contargo'nun filosuna katılmış oldu.

Kentsel alanlar için elektrikli kamyonlar
Richard Zink: “Taşımacılık sektörünün büyük bir dönüşümün zirvesinde olduğu açık” dedi. “Contargo’nun hedefi daha iyi bir rota izlemek. Bu misyonu desteklemekten ve Contargo’nun başarısını iki DAF CF Elektrikli kamyonla daha da ileriye götürecek olmaktan gurur duyuyorum. Contargo, elektrikli kamyon ile “daha iyi bir rota” izleyecek çünkü elektrikli kamyonlar gelecekte Avrupa’da giderek yaygınlaşacak.
Zink şöyle devam etti: “Rhenus gibi tanınmış firmalarla işbirliği içinde elektrikli kamyon deneyimimizi genişlettiğimiz için mutluyuz. Hem teknoloji hem de operasyonel dağıtım alanlarında topladığımız veriler nihai üretim modelleri için spesifikasyonları besleyecek ve böylece pazarın gereksinimlerine sorunsuz bir şekilde uymalarını sağlayacak. ”

“Karbonizasyonun giderilmesi yönünde önemli adım”
Contargo Genel Müdürü Jürgen Albersmann, “Bu öncü DAF'ları ilk kullananlardan biri olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. “Hedeflerimizden biri 2050 yılına kadar karbondan arınmak. Bu kamyonlar, bu iddialı hedefe doğru atılan önemli bir adım oldu.”

Yerel konteyner teslimatı
DAF CF Elektrikli kamyonların Duisburg'da ana üsleri olacak ve konvansiyonel Contargo kamyon filosu bünyesinde yerel konteyner teslimatlarında kullanılacak. Kamyonun idaresi, Contargo'nun servis sağlayıcısı olarak görev yapan Rhenus Trucking tarafından yürütülecektir.

DAF CF Elektrik Hakkında

DAF CF Elektrik, tek dingilli veya çift dingilli römorkların yaygın olduğu kentsel alanlarda 37 tona kadar yük taşımacılığı için geliştirilmiş tam elektrikli bir 4x2 çekicidir. Araç, '2018 Yılının Uluslararası Kamyonu' olan DAF CF'yi temel alıyor ve VDL'nin E-Güç Teknolojisi sayesinde tamamen elektrikle çalışıyor. Akıllı güç aktarma organı çekirdeği, mevcut toplam kapasitesi 170 kWh olan bir lityum-iyon akü paketi ile çalışan 210 kW'lık bir elektrik motorudur. CF Elektrik, 100 kilometreye kadar bir menzili sahiptir. Bu da yükün ağırlığına bağlı olarak, kentsel alanlarda DAF CF’yi sıfır emisyonlu yüksek hacimli taşıma için uygun hale getiriyor. Pillerin 30 dakikalık hızlı şarj özelliği var ve tam şarj olması ise sadece bir buçuk saat sürüyor.

DAF CF Elektrik - Teknik özellikler

Kamyon ağırlığı 9,700 kg

Electrikli motor 210 kW

Tork 2,000 Nm

Pil kapasitesi 170 kWh

Tam şarjlı araç yelpazesi 100 km’e kadar

Hızlı pil şarjı 30 dakika

Tam şarj 1.5 saat