Renault Trucks tarafından bugün gerçekleştirilen basın toplantısında 20 yıllık Türkiye tarihi anlatılırken gelecek hedefleri ile ilgili önemli bilgiler verildi.  

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine 20 yıl içinde 25 bin kamyonun Türkiye yollarına çıktığını belirterek şunları söyledi:

BÜYÜK SORUMLULUKLA İLERLİYORUZ

20 yıl içinde 25 bin kamyonumuzu Türkiye yollarına çıkardık. Her gün 20 bin araç oyla çıkarken, sürücüler, firma sahipleri ve çalışanları Renault Turcks’ın sağlamlığına güvenliğine dayanarak yola çıkıyorlar. Bu 20 bin kişiye ciddi bir sorumluluk duyuyoruz. Bizim için tutarlılık çok önemli, bu sorumluluğu bundan sonra da çok daha büyük bir sorumlulukla aynı kararlılıkla geleceğe yürüyeceğiz. Son 1,5 yıl içerisinde cidid yatırımlar yaptık Özellikle bayi yapısına ve onların eğitmen yatırım yaptık. 700 ün üzerinde adam/gün eğitim verdik. Diğer önemli yatırım da perakende satışlara yönelik izlerimizi artırmak yönünde oldu. 1 yıl içinde 5 yeni bayi noktasını devreye soktuk. 17 noktada tam teşekküllü noktada hizmet veriyor duruma geldik. Türkiye’nin tamamını kapsama altına alabiliyoruz.

ARAÇLARIMIZA YOĞUN İLGİ VAR

Türkiye’deki ürün gamımızı zenginleştirmekti. Buna satış sonrası hizmetlerimizi de ekledik. Bu kapsamda servis ve bakım kontratlarını, yedek parça garantilerini müşterilerimize sunduk. Türkiye önemli bir inşaat pazarı özellikle K gamı araçlarımızı piyasaya sunduk ve araçlarımız yoğun ilgi gördü. Bunun ötesinde yol tipi araçlarımızda da çeşitlemeye gittik 11 litre T gamı ve 13 litre T gamı araçlarımızı devreye aldık.

ZORLU PAZARDA PAYIMIZI ARTIRDIK

Türkiye pazarı son 2 yılda zor oldu ve 30 bin adetlik pazar 18 bin adetlere kadar indi. Bu kadar zorlu Pazar koşulları içinde, rekabetin zor olduğu pazarda özellikle çekici segmentinde pazar payımızı yüzde 8,5 noktasına çıkardık. Bizim bundan önce de iddialı hedeflerimiz oldu. Hala iddialı hedeflerimiz var. nihai hedefimiz ağır vasıta pazarında yüzde 10 paya ulaşmak. Çekçi segmentinde payımızı yükselterek ilerliyoruz. Buna ilaveten inşaat segmentinde de önemli oyuncu haline gelmemiz gerekiyor. K aracımız önemli bir kitliye ulaştı. En sağlam ve en az yakıt tüken araç olarak tescillenmiş durumda. Aslında başarılı olup olmadığımızı gösteren konu müşteri memnuniyeti.  Her sene devamlı olarak ölçümlediğimiz kriterde sürekli artış içinde olduğumuzu gördüm.

Toplantıya katılan isimlerden Renault Trucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Saint Meleuc konuşmasına Türkiye ile güzel şeyler söylemek çok kolay diyerek başlardı.

TÜRKİYE DEV ORGAZİSYONA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Biz geleneksel olarak her sene bir ülkede dünyanın her yerinden müşterilerimizi topluyoruz. Bu sene bu organizasyonu Türkiye’de yapma kararı aldık. 4 gündür İstanbul Park’ta Ortadoğu ve Afrika’dan çok sayıda müşterinin katıldığı bir organizasyon yapıyoruz. Bütün dünyadan bütün distribütörlerimizi getirmiş olduk.

Bayilerimize distribütörlerimize iş ortaklarımız diyoruz. Türkiye’deki iş ortaklarımızdan yatırım hevesinin çok olduğunu görüyorum. Hem uluslararası organizasyonumuz hem bayi açılımız hem de 20. Yılımızı Türkiye’de kutlamaktan mutluluk duyuyoruz.

RENAULT TURCKS’TA GÖZLER TÜRKİYE’DE

Bu organizasyonu Türkiye’de yapıyoruz çünkü Türkiye çok büyük bir ülke, önemli bir Pazar ve konumu itibarıyla da uzun yol taşımacılığının kalbi olan bir ülke. Türkiye’de önemli bir tarihçemiz var ve Türkiye’deki müşterilerimizi bizimle çalışmaktan dolayı memnun etmemiz gerekiyor. Renault Trucks’ın Türkiye’deki tarihinden ve Türkiye’nin konumu itibariyle en stratejik pazarlardan biri olarak belirledik. Şu anda Türkiye pazarı en iyi noktasında değil. Pazarın büyüdüğü zamanlarda yatırım yapmak kolay çünkü herkesin iştahını kabartıyor. Pazarın küçüldüğü işlerin zorlaştığı dönemde yatırım yapabilmek daha zor. Sebastien ile beraber Türkiye ekibimizin 2 yılda yaptıkları şeyler bu atılım hamlesini gösteriyor. Türkiye’de bu yatırımları yaparken Renault Trucks globalde de çok iyi gidiyor.  

AVRUPA’DA PAYINI EN ÇOK ARTIRAN MARKA OLDUK

Geçtiğimiz yıldan bu yana Avrupa hazarı ciddi oranda büyüyor. Biz de pazar payımızı artırıyoruz ve pazardan daha hızlı büyüyoruz. 300 binini üzerindeki Avrupa ağır vasıta pazarında Renault Trucks pazar payını en fazla artıran marka oldu ve bundan gurur duyuyoruz. Türkiye’de ciddi bir artış sağladık. 2016 ve 2017’yi mukayese ettiğimizde tüm segmentlerde pazar payımızı artırdık. Son 3 yılda Renault Trucks’ın bütün ürün gamına yeniledik ve muhteşem bir ürün gamımız var. Bayilerimizle ve müşterilerimizle yakın çalışmaya gayret ediyoruz. Bunun ötesinde işimizin gerektirdiği tüm temel konularda etkin olmaya gayret ediyoruz. Servis kalitesi, parça bulunabilirliği, çalışanların eğitimi gibi alanlarda çok iyi sonuçlar aldık ve bu yüzden de pazar payımız arttı.

Geçtiğimiz yıl tarihi bir yıldı ve dünya çapında 50 bin araç sattık ve burada durmak istemiyoruz. Gerçekten Türkiye bizim için o kadar önemli bir pazar ki… Bütün Renault Trucks üst yönetiminin gözleri Türkiye’nin üzerinde.