Renault Trucks ve Netlog Lojistik arasında araç alımı için yapılan teslimat töreni 10 Ocak’ta yapıldı. Törene; Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ile Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, Netlog Lojistik Ticari Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu katıldı.

AMACIMIZ MÜŞTERİLERİMİZİN BAŞIRISINI ARTIRMAK

Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, Renault Trucks Türkiye’nin 2019’u çok iyi tamamladığını ve 2020’ye 150 adetlik büyük bir satışla başlamasının önemli olduğunun altını çizdi ve bunu Netlog gibi dev bir firmayla yapmanın kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bilin, amaçlarının müşterilerinin başarılarını artırmak olduğunu belirterek, “Bizim için iş ortaklarımızla uzun dönemli işbirlikleri geliştirmek çok önemli. Teknolojik olarak üst seviyede olan ürünlerimize çok güveniyoruz. En önemli odak noktamız müşterilerimizin toplam alım maliyetlerini düşürmek ve kaliteli ürünlerimiz. En büyük amacımız müşterilerimizin başarısı sağlayabilmektir. Yakıt tüketimine, mümkün olan en iyi bakım giderlerine ve araçların en uzun sürede yolda kalmasına ihtiyaç var” diye konuştu.

RENAULT TRUCKS KENDİNİ İSPATLAMIŞ BİR MARKA

Şahap Çak, da 2020 yılında Renault Trucks yatırımın önemine dikkat çektikten sonra treyler ve dağıtım araçları ile depo yatırımlarının olacağını söyledi. Çak, “Hedeflerimiz tam, insanımıza ve ülkemize güvenimiz tam. Renault Trucks, dünyanın lider markalarından biri ve biz araç yatırımı yaparken 3 parametremiz bulunuyor. Birisi sürücülerimizin ürünümüzden mutlu olmaları, ikincisi fiyat ve diğeri de yakıt tüketimi. Renault Trucks kendini ispatlamış bir marka ve bu beklentilerimizi tam olarak karşılıyor” dedi.

NETLOG’DAKİ RENAULT TRUCKS ARAÇ SAYISI 250’YE ÇIKTI

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Netlog gibi Türkiye’nin öncü firmasıyla işbirliğine gitmenin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “İşbirliğimiz 15 yıl öncesine dayanıyor. Bizi bir araya getiren 150 adetlik araç teslimatından çok memnunuz. Netlog ilk Euro 6 araç teslimatı yaptığımız firmaydı. Bu T 480'nin en büyük satışı. Netlog’daki araç sayımız 250’ye geldi. T gamı ile iş ortaklarımıza en iyi çözümü sunuyoruz. Performans, sürücü konforu ve en önemlisi toplam alım maliyetinde en iyi çözümü sunuyoruz” dedi.

SON 3 YILDA PAZAR PAYINI EN HIZLI BÜYÜTEN ÇEKİCİ T SERİSİ OLDU

T gamının yakıt tüketiminde tanınan bir model olduğunun altını çizen Delepine, “Hem Türkiye’de hem Avrupa’daki geniş servis ağımıza büyük görev düşüyor. 1.450 servis ağımız araçların yolda kalması için büyük avantaj sağlıyor. Araçlarımızın ve ürünlerimizin başarısı Türkiye’de kabul ediliyor. 2019 yılında T gamımız en çok satılan ithal çekici oldu. Renault Trucks 3 yılda pazar payını en hızlı büyüten marka oldu” diye konuştu.

BİRÇOK ETKENİ DEĞERLENDİRDİK VE RENAULT YATIRIMI YAPTIK

Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, araç filolarının sürekli büyüdüğünü ve araç yatırımı yaparken birçok etkeni değerlendirdiklerini söyledi. Çak, “Sürücülerin de ne düşündüğü çok önemli. En uygun maliyetle araç almak değil, hem şirketin hem sürücülerin mutlu olduğu araç önemli. Renault Trucks sürücülerimizin de işletmemizin de tercih ettiği bir marka” dedi.

Filolarında toplam 4 bin araç olduğunu belirten Gökalp Çak, Türkiye ile ilgili yapığı değerlendirmede şunları söyledi: “2019 Türkiye için çok iyi olmadı. Önemli olan dalgalı denizlerde gemiyi nasıl kullandığınız. Biz geçen yıl iyi bir sene geçirdik. Bizim farkımız gelirlerimizin yüzde 50’sinin yurtdışından gelmesi. O yüzden döviz dalgalanması bizi çok etkilemedi. Birçok sektörde daralma yaşandı ama bu kalıcı olmayacaktır. Bir süre böyle devam eder ama biz bugüne ve seneye oynayan bir şirket değiliz. Yayatırımlarımız geleceğe yöneliktir.”

RENAULT TRUCKS BUGÜN NETLOG’UN EN BÜYÜK PARTNERİ OLDU

Netlog Lojistik Ticari Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu, Netloğ Lojistik’in 2003’te kurulduğundan beri Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi olduğunu ve günde 6 bin Tır’ın hareketini yönettiklerini söyledi. Sunucu, "Sadece lojistik ve nakliye değil, tedarik zinciri yönetiminden e-ticaret yönetimine kadar Türkiye'nin en büyük servis sağlayıcısı haline geldik.

2020 yılının ilk yatırımını yaptığımız bu dönemde Renault Trucks’ın bize verdiği desteğe, olumlu yaklışıma ve zamınında yaptıkların teslimat için teşekkür ediyorz.

2019 çalkantılı bir dönem olarak görünse de biz işimimizin partnerlerimize değer katma inancımızı yitirmedik. 250 adet ürününün filomuzda olduğu Renalut Trucks bugün Netlog’un en büyük partneri oldu" dedi.