Renault Trucks CEO’su Stefano Chmielewski ödül töreninde yaptığı konuşmada “ Böyle bir ödüle ulaşmak raslantı sonucu olamaz” dedi ve şöyle devam etti: “Bu ekip gerek çalışanlar gerekse de teknoloji açısından en üstün disiplini ortaya koydu. Çalışanlar derken şüphesiz ekibin yöneticisi sayısız ödül sahibi Mario Kress’den ve iki pilotumuz Markus Bösger ve Markus Oestreich’den ama aynı zamanda Renault Trucks motor mühendisleri ve teknisyenleri gibi bu zaferde emeği geçen tüm çalışanlardan bahsediyorum. Teknolojiye gelince, şurası muhakkak ki eğer DXi 13 Racing motoru ve Renault Trucks motor teknolojisi ve şasisini MKR teknolojisinin uzmanlığı ile bir araya getirmeseydik, bugün bu noktada olamazdık.”

Renault Trucks’ın yeni yarış kamyonu Nisan 2010’da ilk kez basına tanıtıldı. Bir sürpriz olarak yarışa katılan Renault Trucks’ın yeni yarış kamyonu gösterdiği performansla herkesi şaşırttı. Katıldığı ilk yarışta birinci gelen Renault Trucks ve MKR takımı rakiplerine de mesaj gönderiyordu. Ardından yapılan; Most’ta (Çek Cumhuriyeti) iki zafer ve Zolder’deki (Belçika) iki zafer şampiyonluğun önünü açıyordu. Nihai zafer için İspanya Jarama’daki sezonun en son yarışı bekleniyordu.  Trucks Yarışlarının Teknik Müdürü Gerard Pertaz, durumu  “Oraya vardığımızda, iyi durumda göründüğümüzü biliyorduk. İlk hız denemelerinden sonra, gerçekten büyük bir şansımız olduğunun ve rakiplerimizin bizi kazanmaktan alıkoymak için zor anlar yaşacaklarının farkına vardık! Ve elbette haklı olduğumuz ortaya çıktı”  diye açıklıyor.

2 ve 3 Ekim tarihlerinde İspanya’da, Jarama’da gerçekleşen Avrupa kamyon yarışları şampiyonasının dokuzuncu ve son etabında, Renault Trucks - MKR Technology ekibinin iki pilotu hafta sonunun yıldızları oldular ve son yarışta en yakın rakibinin 27 puan önünde yarışı tamamlayarak kazandılar.  Hafta içi yarışlarında; 60 üzerinden 43 puan toplayan Alman pilot Markus Oestreich ve 42 puan toplayan İsviçreli Markus Bösiger, yarışta en fazla puan alan iki isim oldular. Ne yazık ki bu puanlar bireysel klasmanda bir üst basamağa çıkmalarına yetmedi. Markus Bösiger, toplamda 335 puanla 2’ncilik konumunu korurken, Markus Oestreich 293 puanla 4. olarak tamamladı. Hafta sonu gerçekleşen dört yarışta, bir Magnum Route 66 kamyonu Pace Truck (yarış güvenlik aracı) olarak görev yaptı ve gösteriye katkı sağladı. Ayrıca yarışların yapıldığı iki gün süresince, Kamyon yarışı meraklıları Renault Trucks’ın onbeş gün sonra   2011’de pistlere çıkacak ve sınırlı sayıda üretilecek gelecekteki Renault Premium Truck Racing araçlarının bir prototipini yakından görme fırsatını buldular. Hafta sonunun diğer yıldızları da yakında İspanya ve Portekiz’de satışa sunulacak ve sınırlı sayıda üretilecek Magnum Route 66 ile Sherpa Cape to Cape oldu.