Mars Logistics, aldığı 200 adet Renault Trucks marka araçla, Türkiye’nin en büyük filo yatırımına imza attı. Firma bu alımlarla birlikte filosundaki araç sayısını 500’e yükseltti.  Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, Renault Trucks markasını temsil etmelerinde uzun yıllara dayanan işbirliklerinin yanında, özellikle yakıt tasarrufunda sağladığı avantajların çok önemli rolü olduğunu söyledi. Mars Logistics için karayolunun çok önemli olduğunun altını çizen Sahilloğlu, araçların tamamının Euro 5 motorlu olması nedeniyle, hem çevreyi koruduklarını, hem de ekonomik ve verimli bir taşıma yapacaklarını aktardı.    

15 milyon Euro yatırım

Garip Sahilloğlu, alınan araçların toplam maliyetinin 150 milyon Euro olduğunu belirterek, treylerlerle birlikte toplam yatırım tutarının 18 milyon Euro’yu bulduğunu söyledi. Bu yatırımın bugüne kadar yapılmış en büyük araç yatırımlarından biri olduğuna dikkat çeken Sahilloğlu, “Geçtiğimiz yıl yüzde 35 oranında bir büyüme gösterdik. 2011 yılındaki büyüme hedefimiz ise yüzde 21. 2011 yılında karayolunda yeni hatlar açacağız. Geçen yıl açtığımız hatların geliştirilmesi için de yeni yatırımlarımız olacak. Anadolu yakasında yeni bir depomuz hizmete girecek. Yine havayolu ve demiryoluna bir miktar yatırımımız olacak” diye konuştu.  

Düşük işletim maliyeti ve ekonomik motorlar

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien de yaptığı konuşmaya böylesine büyük bir teslimatı gerçekleştiriyor olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek başladı.  Bu tür yüklü satın almaların sektöre canlılık getireceğine inandıklarını belirten Pollien, Renault Trucks’ın düşük kullanım maliyeti ve yakıt tasarrufundaki başarısı ile nakliyecilere destek olduğunu aktardı. Özellikle satış sonrası hizmetlerdeki güçlülüklerine vurgu yapan Pollien, Türkiye genelindeki 23 servis noktasında hizmet verdiklerini söyledi. Yedek parça bulunabilirliğinde yüksek müşteri memnuniyetini yakaladıklarını da anlatan Pollien, “Ancak biz bununla yetinmiyoruz. Yedek parça bulunabilirliliğini daha da yükseğe çıkarmak istiyoruz” dedi.  

Ekonomi lojistikçilerle büyüyor

2010 yılının ardından 2011 yılında alımların sürmesinin önemine de değinen Pollien “Bunun iki mesajı var. Birincisi büyük firmalar yatırımlarını sürdürüyorlar. Demek ki geleceğe dönük büyüme planları var. İkincisi ise; lojistikçiler ekonominin can damarını oluşturuyorlar. Ekonomik büyüme de lojistikçilerin çok büyük bir payı var” dedi.   Renault Trucks 2011 yılında daha fazla araç satacak Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, geçtiğimiz yıl toplam pazarda yüzde 9’luk bir paya ulaştıklarının bilgisini de vererek, 2011 yılında satışlarını daha da artıracaklarını söyledi.

Pollien, "2010 yılında kamyon satışları, 2009 yılına oranla yüzde 90 büyüdü. Çekici satışlarındaki büyüme oranı ise yüzde 150 oldu. 2010 yılında gerek ithalatçı firmalar gerekse üreticiler kamyon tedariğinde zorlandılar. Biz de müşterilerimiz ihtiyaçlarına yetişemedik. Ancak 2011 yılında kapasitelerimizi artacak ve daha fazla araç satacağız. Bayilerimiz bizden daha fazla araç siparişi veriyorlar. Bu da satışlarımızı artıracağımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.    

Mars Logistics, Yenibosna tesislerinde gerçekleştirilen teslimat törenine, Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, Taşımacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Bilgili, Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar, Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien,  Renault Trucks Türkiye Satış  Direktörü Ömer Bursalıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.         

Premium 460.18T 4x2 GV özellikleri  

•         Daha fazla motor gücü !     

•         Daha fazla tork !                  

•         Daha fazla ticari hız !           

•         Daha az yakıt tüketimi !                      

1,000 dev/dak altında hem yakıt ekonomisi sağlayan hem de kalkış yapabilen tek marka.   Yeni Optidriver + Robotize şanzıman ile ; mekanik versiyona göre 60kg daha hafif ekstra yakıt tasarrufu ,  Üst düzey sürüş konforu, Optidriver & Sürüşü Kontrol Sistemi kombinasyonu ile şöför kaynaklı hataları azaltma  Düşük işletme maliyetine destek ,   Toplamda 885lt kapasiteli alüminyum yakıt deposu ortalama tek dolum ile yaklaşık ~3,200km durmadan yol alabilme , dur kalk sayısında azaltma