Renault Trucks, müşterilerinin enerji geçişini destekleme taahhüdünü ve her türlü kullanım alanı için elektrikli kamyon sunma tutkusunu sürdürüyor. 2020'den bu yana Renault Trucks, Fransa'da üretilen 3,1 tondan 26 tona kadar tam elektrikli kamyonlarını sunuyor.

Renault Trucks, 2023 yılının başında elektrikli ürün gamında 44 tona kadar olan iki yeni modelinin satışına da başlayacak: bölgesel taşımacılık için Renault Trucks T E-Tech ve inşaat alanı için Renault Trucks C E-Tech.

Geniş yelpazede elektrik motorları ve bataryaları

Renault Trucks'ın ağır hizmet yelpazesindeki bu yeni modeller, 490 kW'a (666 bg’ne eşdeğer) kadar birleşik güç sağlayan iki veya üç elektrik motoruyla donatılacak. Ayrıca Optidriver şanzıman donanımına sahip olacak.

Renault Trucks T ve C E-Tech modelleri, 180 ila 540 kWh kapasiteli iki ila altı lityum iyon batarya paketiyle ile güçlendirilecek. Araçların aküleri, 43 kW'a kadar alternatif akım (AC) ile 9,5 saatte, 250 kW'a kadar doğru akım (DC) ile 2,5 saatte tamamen şarj edilebiliyor. Bu kamyonlar, tek şarjla 300 km, bir saatlik ara hızlı şarjla (250 kW) 500 km'ye kadar menzile sahip.

Daha kolay üstyapı uygulamaları için beş aks konfigürasyonu ve üç PTO

Renault Trucks T ve C E-Tech, tüm üstyapılara ve dolayısıyla her türlü kullanıma kolayca uyum sağlamak için elektrikli, elektromekanik ve vites kutusu üzerinde olmak üzere üç tip PTO ile donatılabiliyor:

Bu yeni elektrikli modeller, 44 ton azami yüklü ağırlığında, 4x2 ve 6x2 çekici ile 4x2, 6x2 ve 8x4 tridem kamyon versiyonlarıyla mevcut olacak.

2023'ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak Renault Trucks T ve C E-Tech, Renault Trucks'ın Bourg-en-Bresse'deki fabrikasında üretilecek.

3,1'den 44 tona uzanan tam elektrikli ürün yelpazesi ve 360° müşteri desteği sunan Renault Trucks, stratejisini hızlandırıyor ve hedeflerini yükseltiyor: Renault Trucks, 2030 yılına kadar araçlarının yüzde 50'sini elektrikli olarak sunmayı planlıyor.