Yalcin Dorse’nin ilk 7/24 mobil servisini Fransa, İsviçre, Lüksemburg, Almanya, Belçika ve İspanya’da hizmet vermek üzere devreye aldı. Avrupa’da Yalçın Dorse mobil hizmet ağı için önemli bir başlangıç olan bu mobil servis; jeneratör, kompresör, kaynak merkezi gibi ekipmanlar ile donatıldı. Fren, aydınlatma, lastik, yağlama, şasi onarım gibi hizmetler artık mobil olarak da sunulacak.

Erdoğanlar Ağır Nakliyat, Avrupa operasyonlarında kullanılması için Yalçın 4DDUZ lowbedi tercih etti. 205 / 65 R 17,5 lastikler ile aracın sürüş yüksekliği tam yükte 760 mm. Her biri 9 tonluk, en arka iki aks kendinden döner BPW akslar ve 1. aks kalkar. 3,30 mt uzunluğundaki dıştan deve boynu sayesinde yasal boyutları aşmadan 9,40 metre yükleme platformu ve 6,8 metre uzar şasiye sahip. Aracın boş ağırlığı 11,7 t.

Destan transport ile uzun yıllara dayanan işbirliğimiz güçlenerek büyüyor. Son teslimat ise Avrupa operasyonlarında kullanılmak üzere dizayn edildi. Aracın özellikleri ise şu şekilde:

- 9400 mm yükleme platform boyu + 7700 mm uzar şasi

- Mega deveboynu kalınlık sadece 100 mm

- 205/65 R17.5 lastikler sayesinde, tam yüklü platform yüksekliği 760 mm kadar inebiliyor.

- Özel tasarım kırık deveboynu rampaya gerek kalmaksızın deveboynuna tırmanmaya imkan sağlıyor.

- 3. ve 4. Akslar kendinden döner ve 1. Aks kaldırılabilir.

- Wabco fren sisteminin sunduğu üstün teknolojilerden Smart ekran ve opti seviye li fren sistemi kullanıldı.

- Tam izolasyon sağlayan Aspöck ASS3 aydınlatma sistemi.

- Çoklu yük sabitleme noktaları.

- Groeneveld-BEKA otomatik yağlama sistemi.

2009 yılında ilk Yalçın 8DDUZ 8 aks lowbed yarı römork alımı yaparak iş birliğini başlatan Okura Transport, ikinci 8 aks lowbed yatırımında yine Yalçın Dorse’yi tercih etti. 8DDUZ’un dikkat çekici özellikleri arasında; 10.7 metre uzar şasi, uzaktan kumanda edilebilir hidrolik deveboynu, 2 aks dolli ile kullanıma uygun olması var. Her biri 12 ton hava süspansiyonlu SAF-Holland akslar bulunan araçta, TRIDEC dümenleme sistemi var ve uzaktan kumanda edilebiliyor ve otomatik sıfırlanabiliyor. Aracın aydınlatma sistemi Aspöck Norden AB LED.

Özellikle şehrin dar sokaklarında kıvrak olması ile bilinen, çeşitli iş makinelerinin taşınması için pratikliği, sağlamlığı ve hafifliği bir arada sunan Yalçın 3LBUZ modeli, YBT İnşaat, Akbayır Hafriyat, Küre İnşaat’ın tercihi oldu.