Her iki araç da mükemmel bir güç sergilediler ve zirveye yapılan 4.700 fitlik yükseklik kazancı sırasında 156 viraj ve geri dönüşler boyunca mükemmel sürüş kabiliyeti sergiledi. Kamyonlar, 12.42 millik ünlü Pikes Peak Uluslararası Tepe Tırmanışı parkurunda yüzde 7 ila 10 arasına kolayca ulaştı.

Paccar’ın Teknolojiden Sorumlu Başkanı Kyle Quinn “Kenworth ve Peterbilt'in sıfır emisyon teknolojisinin geliştirilmesinde yaptıkları çalışmalar bizi çok heyecanlandırıyor. Pikes Peak'i fethetmek, Paccar’ın yakıt hücresi ve ticari araç elektrifikasyonundaki liderliğini gösteriyor.” dedi.

Kenworth T680 yakıt hücreli elektrikli araç, 470 hp ve 15 dakikalık doldurma süresiyle 350 millik bir menzil sunuyor. Kenworth ve Toyota Motor Kuzey Amerika, Toyota hidrojen yakıt hücreli elektrikli güç aktarma organları ile çalışan 10 sıfır emisyonlu Kenworth T680 kamyon geliştirmek için bir proje üzerinde işbirliği yapıyor.

Kenworth Genel Müdürü ve Paccar Başkan Yardımcısı Kevin Baney "Kenworth T680 yakıt hücreli elektrikli aracın Pikes Peak'in zirvesine çıkması büyük bir başarı. Kenworth T680 kamyonları, önümüzdeki birkaç ay içinde müşterilerimizle birlikte Los Angeles Limanı'nda kullanıma sunulacak, ”dedi ve ekledi: "Kapsamlı Kenworth sıfır emisyon programı ayrıca Sınıf 8 Kenworth T680E ve orta hizmet Kenworth K270E ve K370E bataryalı elektrikli araçları da içeriyor."

Pikes Peak'e tırmanan Peterbilt Model 579EV, optimum ağırlık dağılımı ve performans için tasarlanmıştır. Tam entegre, tamamen elektrikli güç aktarma organı, 150 mil menzil sağlamak için termal olarak kontrol edilen Lityum Demir Fosfat pil paketleri kullanıyor. Önerilen bir DC hızlı şarj cihazı ile birlikte kullanıldığında, son teknoloji ürünü, yüksek enerji yoğunluklu pil paketleri 3-4 saatte şarj edilebiliyor, bu da Model 579EV'i bölgesel taşımacılık, liman, toplama ve teslimat için ideal hale getiriyor . Model 579EV, 670 hp'ye kadar güç sağlar ve batarya paketlerinin zirveden aşağıya inerken yeniden şarj olmasını sağlayan rejeneratif frenleme özelliğine sahiptir ve genişletilmiş menzil sunuyor.

Peterbilt’in kapsamlı doğrulama programı sırasında Model 579EV beklentileri aştı ve olağanüstü performans sağladı. Şu anda yolda 50.000 milin üzerinde gerçek dünya müşteri operasyonları ile 22 Peterbilt Model 579EV var.

Peterbilt Genel Müdürü ve Paccar Başkan Yardımcısı Jason Skoog "Peterbilt Model 579EV'i" Amerika dağlarının zirvesine taşımak, Peterbilt ve tüm pilli elektrikli ticari araç serimiz için önemli bir kilometre taşıdır. Pikes Peak'in zirvesine tırmanan ilk akülü elektrikli sınıf kamyonlardan olmak, Peterbilt'in tüm EV test filomuzda biriktirdiği gerçek dünya kilometrelerinin daha da doğrulanması ve gelecek yıl müşterilerimize üretim araçları sunmaya hazır olduğumuzu gösteriyor.” dedi

Paccar, Kenworth, Peterbilt ve DAF isim plakaları altında yüksek kaliteli hafif, orta ve ağır hizmet kamyonlarının tasarımı, üretimi ve müşteri desteğinde küresel bir teknoloji lideridir. PACCAR ayrıca gelişmiş güç aktarma organları tasarlar ve üretir, finansal hizmetler ve bilgi teknolojisi sağlar ve ana işiyle ilgili kamyon parçalarının dağıtımını yapıyor,