40 yılı aşkın süredir treyler ve üstyapı sektöründe faaliyet gösteren Özünlü Damper, TREDER’in 29’uncu üyesi oldu. Özünlü Damper Karoser ve Çelik Konst. San. Tic. Ltd. Şti. CEO’su Ufuk Özünlü, firmayla ilgili şu bilgileri verdi:

Dünden bugüne Özünlü Damper

“1977 yılında İstanbul Okmeydanı’nda 30 metrekare bir atölyede faaliyetlerine başlamış olup, 1985 yılına kadar burada faaliyetini sürdürdü. 1985 yılında halen üretim tesislerinin bulunduğu İstanbul Habipler’e taşındı.

Özünlü büyüme hedefleri doğrultusunda 1991 yılında mevcut fabrikasının bulunduğu araziyi satın alarak geleceğin lider üst yapı üreticisi olma yolunda ilk yatırımını yaptı. Bugün itibariyle 3 ayrı tesiste 7 bin metrekare kapalı, 23 bin metrekare açık alan olmak üzere toplam 30 bin metrekare alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

2009 yılında Kalite Yönetimi anlayışı ile tüm süreçlerini yeniden düzenlerken yeni makina yatırımları ile üretim kapasitesini 2 katına çıkarmayı başardı.

Firmamız 2005 yılından günümüze kadar olan süreçte uluslararası ticaretine de destek olacak şekilde Türkiye’de faaliyet gösteren 6 araç üreticisinin “onaylı üst yapı” tedarikçisi olarak sektörde bir ilki başardı.

Yatırımlarına ve Ar-Ge çalışmalarına her geçen gün yenisini ekleyen Özünlü yurtiçinde 81 ilde ve yurtdışında 40’dan fazla ülkede satış gerçekleştirerek, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya ve istihdam yaratmaya devam ediyor.”