Basın toplantısında konuşan ve fuarla ilgili değerlendirme yapan Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, “Treyler sektörü için yeni bir soluk olan TIREXPO Fuarı’na ileri teknoloji ürünü araçlarımızla katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Treyler pazarına baktığımızda 2013 yılında toplam pazarın 25 bin adet olduğunu görüyoruz. 2014 yılında da pazar aynı seviyede kalacak diye öngörüyoruz. 2014 yılının ilk 4 ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 70’e yakın büyüme gerçekleştirdik. Özellikle, huckepack aracımız ve high cube konteyner taşıyıcımız için aldığımız yüksek adetli siparişlerle de birlikte bu büyümemizi sene sonuna kadar koruyacağımızı ve hatta artıracağımızı öngörüyoruz. Bu sene yeni araçlarımız ile ürün yelpazemizi genişlettik. Ayrıca, aramıza katılan yeni bayilerimizle satış ağımızı daha da güçlendirdik” dedi. 

Otokar’ın TIREXPO’da sergilediği araçlar hakkında da detaylı bilgi veren Tokatlı, “Çift katlı ve Askılı tekstil taşıyıcı olarak kullanılabilen Iceliner Premium, Light Speedslider, High Cube Konteyner Taşıyıcı ve Mega Euroslider Huckepack araçlarını ilk kez bu fuarda sergiliyoruz. Otokar olarak her aracımızı Ar-Ge’ye verdiğimiz önem ve müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak özellikte olması doğrultusunda geliştiriyor ve üretiyoruz. Uluslararası taşımacılıkta kullanılan ürünlerimizin sektör standartlarını karşılamaları konusunda da hassasiyetimiz olduğunu da belirtmek isterim. Geliştirdiğimiz her yeni ürünümüzü uluslararası geçerliliği olan test merkezlerinde test ediyoruz. Türkiye’de regülasyonlar henüz yürürlüğe girmeden biz uygulamaya geçiyoruz ve bu anlamda sektörde öncü konumdayız. Diğer taraftan kaliteden hiçbir şekilde ödün vermemek de bizim olmazsa olmazlardan biri. Kullanıcılarımız, ürünlerimizin kalitesinin yanı sıra, sektördeki uzmanlığımıza ve treyler sektöründeki bilgi birikimimize güvendikleri için bizi tercih ediyorlar. Onların güvenini boşa çıkarmamak için çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Otokar’dan 4 yeni ürün

Otokar; Çift katlı ve Askılı Iceliner Premium, Light Speedslider, High Cube Konteyner Taşıyıcı ve Mega Euroslider Huckepack araçlarını ilk kez bu fuarda tanıtacak. Fuarda ayrıca ADR’li tanker ve Platform Semi-Treylerlerini de sergileyecek.

Çift katlı ve Askılı Iceliner Premium, sayesinde soğuk zincir taşımalarında yüksek hacmin yanı sıra ilave takılan aparatlarla tekstil taşımacığı da yapılabilir hale geliniyor. Intermodal taşımacılığı doğrultusunda bugünlerde daha çok tercih edilir hale gelen huckepack segmentinde yer alan Mega Euroslider Huckepack, Otokar’ın uluslararası nakliyede Intermodal taşımacılıkta tercih edilen yarı römork modeli.

Otokar, daha hacimli ve daha yüksek konteynerlar olan High cube konteynerların taşınması için, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda High Cube Konteyner Taşıyıcı geliştirdi. Tüm konteyner tiplerini taşıyabilecek bu ürün, bir yandan da ADR mevzuatlarına uygun, önden ve arkadan uzayıp kısalabilen özel araçları ürün gamına ekledi.

Alüminyum ve sac konstrüksiyon siyah ve beyaz mal taşıyabilecek özelliklerde tanker uygulamaları ile sektörde ilklere imza atan Otokar’ın ADR sertifikalı semi-treyler tankerleri, tehlikeli madde taşıma standartları çerçevesinde Almanya RW-TUV kuruluşu onaylı "ADR" sertifikasına sahipler. 

Otokar, Tubitak ile yürüttüğü çalışmalar neticesinde ürün gamına hafif araç modeli Light Speedslider’ı da ilave etti. Özellikle yurtiçi su ve meşrubat taşıyan firmalardan yoğun talep alan Light Speedslider, uluslararası lojistikte de tercih edilen bir ürün.

Platform Semi-Treyler çift yönlü taşımacılıkta en fazla talep gören ürünler arasında. Platform tipi römorklar şasisi ve taban yapısı güçlendirilmiş, hem paletli hem dökme ve hem de noktasal ağır yüklerin taşınmasına uygun hale getirildi.

Atlas Kamyon

Türkiye şartlarına, koşullarına ve hafif kamyon segmentindeki müşteri beklentilerine uygun olarak Otokar tarafından geliştirilen Otokar Atlas, yüksek yük taşıma kapasitesi, düşük işletme giderleri ve Otokar markasının verdiği güvenle hafif kamyon segmentinde konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Kısa ve uzun olmak üzere iki farklı versiyon ile satışa sunulan Otokar Atlas, farklı iş kolları için iki farklı uzunlukta üretiliyor ve segmentinin en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip. Sağlam ve dayanıklı şasi yapısı ve makas sistemi ile kullanıcılara yüksek istiap haddi de sağlayan hafif kamyon, Cummins Commonrail Turbo Intercooler Dizel Euro 5 motora sahipken ABS fren sistemi, yardımcı fren ve havalı park freni ile de üst düzey bir güvenlik sunuyor. Tüm bu özelliklerin yanısıra Otokar Atlas’ta klima standart olarak sunuluyor.