Sakarya Akyazı’da toplam 98 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikada üretim yapan Orthaus, yıllık üretim kapasitesi adedi 15 bin. 100 kişilik personeliyle hizmet veren Orthaus, Türkiye’nin en önemli fabrikalarından biri olarak gösteriliyor. ISO 9001 sertifikasını sahip fabrikanın yanı sıra İstanbul Yenibosna’da merkezi yönetim ofisi bulunuyor. Orthaus Yönetim Kurulu Başkanı Cebrail Kararslan, firmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Türkiye Doğu-Batı ve Kuzey-Güney akslarının kesiştiği noktada bulunması dolayısı ile dünyadaki en önemli pazarlara ulaşım için önemli bir konumdadır. Ülkenin konumu, özellikle yarı-treyler üretimi ve sevkiyatında uluslararası pazarlar için avantajlıdır. Nitekim limanlar ve diğer ticari yollar sayesinde bugün Orthaus olarak dünyanın birçok farklı ülkesine araçlarımızı satmaktayız.

İmalat süreçlerimiz bu konuda dünyadaki en son ve en yeni teknolojileri takip ediyor. Kaynak hattımız ve boyahanemiz tamamen robotik otomasyon sistemi ile çalışıyor. Boyama sürecinde kullandığımız Katoferleme teknolojimiz sayesinde, araçlarımıza 10 yıl paslanmazlık garantisi verebiliyoruz.

Fabrikamız farklı ve özel müşteri ihtiyaçlarına çok hızlı cevap verebilmektedir. AR-GE ve Tasarım departmanlarımızda bulundurduğumuz son teknoloji donanım ve yazılım sayesinde müşterilerimiz özel tasarım ihtiyaçlarını kısa bir sürede karşılayabilmekteyiz. Sürekli AR-GE yaklaşımı ile imalatımızı her an daha verimli bir noktaya taşırken, aynı zamanda müşterilerimizi ve bayilerimizi rekabette öne geçirecek araç kalitemizi her gün daha da mükemmelleştiriyoruz.”

ORTHAUS’UN TARİHÇESİ

Alman “Orthaus Kardeşler’in” 1925 senesinde Wullen kasabasında at arabaları üretmesine uzanıyor. Orthaus Kardeşler at arabalarının yanında, bir çok farklı taşımacılık malzemeleri de üretiyorlardı. İzleyen yıllarda, Orthaus Kardeşler otobüsler için bazı çözümler geliştirerek, motorlu araçlar sektörüne adım attılar. Bu hamle sayesinde ise o zamanlar bir sanat eseri sayılan ilk fabrikalarını da kurdular.

Hızla büyüyen şirket bir süre sonra zirai ve ticari römorklar üretmeye de başladı ve o güne kadar hiç kullanılmamış olan süspansiyon sistemini bu alanda ilk kez uygulamayı başardı.

1950’li yıllarda şirket daha çok damperli sistemler üretirken ve 1960’lı yıllarda damperli konteyner taşıyıcı imalatı başlamış ve sonrasında aluminyum ve çelikten birçok farklı boyut ve tipte araçlar imal edildi. 1980’lere gelindiğinde, hidrolik dümenli dingiller ve yürüyen Zemin gibi birçok inovatif ürünü araçların hayata geçirmeye başladı.

Bu senelerde şirket aynı zamanda tren vagonu imalatı yapmaya da başladı. 1987 yılında Orthaus aynı anda hem eski hem de yeni standları taşıyabilen bir cam taşıyıcı tasarlamış ve patenti için başvurdu. 1990’lı yıllarda ise Mega römork, fiberglass kaplı 3’lü cam taşıyıcı gibi birçok yenilikçi ürün geliştirildi.

2012 senesi itibarı ile Orthaus son teknoloji fabrikası ile üretimine devam ediyor.