Ziyareti değerlendiren TREDER Başkanı Kaan Saltık, Nevpa’nın yeni merkezinin sektör açısından önemli bir kazanç olduğunu dile getirdi. Nevpa’nın her zaman sektöre değer katan ve destek veren bir marka olduğunu aktaran Başkan Saltık, “Treyler sektöründe yatırımların aralıksız bir şekilde devam ettiğini görmek çok sevindirici. Nevpa’nın yeni üretim ve yönetim merkezi  Avrupa standartlarında. Bu yatırımlar, Türkiye’nin treyler üretim merkezi olma yolunda önemli kilometre taşı oluşturuyor” şeklinde konuştu.


TREDER Yönetim Kurulu, 18 Ocak 2018 tarihinde, Nevpa’nın Birlik Tuzla Orhanlı’daki yeni branda üretim tesislerini ve yeni yönetim merkezini ziyaret etti. TREDER Başkanı Kaan Saltık’ın önderliğindeki TREDER heyeti, Nevpa’nın distribütörlüğünü yaptığı Knorr Bremse ve UPM’nin sunumlarını dinledi.   
TREDER Yönetim Kurulu, 18 Ocak 2018 tarihinde, Nevpa’nın Birlik Tuzla Orhanlı’daki yeni branda ve kayar çatı üretim tesislerini ve yeni yönetim merkezini ziyaret etti. TREDER Başkanı Kaan Saltık’ın önderliğindeki TREDER heyeti, Nevpa’nın distribütörlüğünü yaptığı Knorr Bremse ve UPM’nin sunumlarını dinledi.   


Nevpa’nın kendi kalite standardı var o da Avrupa standardıdır

Nevpa Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sayar, TREDER’i Nevşehir, İstanbul Orhanlı’dan sonra yeni fabrikalarında TREDER’i ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üretim yerleri olarak Bursa ve Nevşehir lokasyonlarını, yönetim ve ticari faaliyetler için ise İstanbul’u seçmelerine karşın İstanbul’da da üretim yapmaya başladıklarını aktaran Sayar, “Branda ve üstyapı sistemleri konusunda 30 yılı aşkın bir süredir deneyimi olan bir firmayı bünyemize kattık. Branda müşterilerinin İstanbul’da yoğunlaşmasından dolayı İstanbul’da üretim yapmanın daha doğru olacağına karar verdik. OE üreticilerinin tedarikçisi olacağız. Branda, üstyapı  ve kayar çatı sistemlerini İstanbul’da üretiyoruz. Nevpa’nın kendi kalite standardı var o da Avrupa ya uyumlu kalite standardıdır. Bu yüzden kayar çatı sistemleri üzerinde mühendislerimiz geliştirmelerine devam ediyor. Yakın zamanda onu da müşterilerimize sunmuş olacağız” şeklinde konuştu. 


WISA Bonded Floor, treylerde 500 kg hafiflik sağlıyor

UPM Plywod Türkiye ve Ortadoğu Satış Müdürü Elvan Bilgehan,  Finlandiya merkezli UPM’in ülkenin en büyük ikinci büyük şirketi olduğunu ve UPM Plywood’un  1 milyon metreküp üretimiyle Avrupa’nın en büyük üreticisi olduğunu aktardı. UPM Plywood’un şirket içerisinde yüzde 5 payı bulundğunu belirten Bilgehan,  1500’ü Finlandiya’da olmak üzere, toplam 2 bin 400 çalışanın istihdam edildiğini söyledi.  Yeni treyler taban tahtası hakkında bilgi veren Bilgehan, “WISA Bonded Floor, vida veya kaynak yerine yapıştırıcı ile monte ediliyor. Bu özelliği sayesinde araçta 500 kg kadar hafiflik sağlıyor” dedi.

Knorr Bremse satış sonrasında atağa geçiyor

Knorr Bremse Treyler Sistemleri Satış Müdürü Savaş Ada ise bugüne kadar olan ürün gelişiminden bahsederek, Elektronik Süspansiyon Kontrol Sistemi olan iLvl ile ilgili özellikle Damper Üreticilerinden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Sistemin hem işçilik hem de rekor ve hortum kullanımını azaltmasının yanı sıra körük boşaltma konusundaki avantajlarından bahseden Ada, ayrıca, 2020 yılından itibaren 3. Jenerasyon Treyler EBS Sistemi olan TEBS G3’ün piyasaya sunulacağını belirtti. TEBS G3’ün montajı daha da kolaylaştıracağını ve üretimi hızlandıracağı böylelikle işçilik maliyetlerini aşağı çekeceğini ifade eden Ada, 2018 yılında satış sonrasında da atağa geçeceklerini söyledi. Knorr Bremse’nin Türkiye’de 45 adet servis noktası olduğunu aktaran Savaş Ada, 2018 yılında daha önceden belirlenen 9 servisin daha servis noktalarına ilave edeceklerini ve hedeflerinin kaliteli hizmet veren daha fazla servis noktasına ulaşmak olduğunu vurguladı. 

10 bin adetlik branda üretim kapasitesi
Nevpa Genel Müdürü Mehmet Ortaç, Nevpa’nın kuruluşundan bugün olan gelişimi özetledi. Nevpa’nın 230 çalışanı bulunduğunu belirten Ortaç, 52 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.  İstanbul Merkez Tesisi’nin 8 bin metrekarelik alanı sahip olduğunu belirten Ortaç, yıllık 10 bin adetlik branda üretim kapasitesine sahip olduklarını açıkladı.


Treylerde şasi dışındaki her şeyi üretiyoruz

Treyler ve üstyapıya yönelik pek çok ürünleri bünyelerinde ürettiklerine değinen Ortaç,  “Frigorifik treylere; paslanmaz kapı kolu, menteşe, arka kapı tutamakları, takoz açık kasalara; sac kapaklar yan dikmeler,  bariyer ayakları ve takım sandıkları, tenteli treylere; kayar çatı sistemleri, kayar babalar, alüminyum kapaklar, yan kapaklar, bunların kilit ve aksesuarları, kilit ve menteşeler ayrıca yangın dolapları, takım sandıkları üretiyoruz. Treylerin şasi dışındaki tüm üstyapısını üretiyoruz. Proje bazında çalışıyoruz. Komple Üst yapı kitinde özellikle yut dışına çalışıyoruz.”

Code XL sertifikalı brandalar üretilecek
Branda’nın Code XL yük emniyeti testlerinden geçmesiyle birkaç ay içinde ürünü Türkiye ve Avrupa’ya sunacaklarını aktaran Mehmet Ortaç, meşrubat kasaları için hızlı perde sistemlerinin de sunulacağını söyledi. Nevpa’nın yeni ürünleri hakkında da bilgi veren Ortaç, tenteli ürünler için çok iddialı kayar babaların olduğundan bahsetti. “Kayar babalarımızı rakiplerimize göre  daha hafif ve daha sağlam bir ürün yaptık ” diyen Ortaç, yeni paslanmaz arka kapı kilit ve menteşelerin de olduğunu söyledi.

Nevpa kalitesiyle tercih ediliyor
Almanya’da  büyük üreticilerin kayar baba, kapak kilitleri ve diğer aksesuarlarda Nevpa ile çalıştığını aktaran Ortaç, Nevpa ürünlerinin daha pahalı olmasına karşın kaliteden dolayı tercih edildiğinin altını çizdi. Türkiye’de treyler üreticilerinin kayar babaları tercih etmesiyle bu ürünü daha uygun maliyetlere çekebileceklerinin altını çizen Ortaç, “TREDER üyelerinin desteklerini bekliyoruz” dedi.
Sunumların ardından Nevpa’nın yeni branda fabrikası gezildi ve yeni ürünlerin yer aldığı demo araç üzerinde ürünler sergilendi. TREDER Heyeti, IAA Ticari araçlar fuarında sergilenecek ürünleri önceden görme fırsatı yakaladı.