Etstur, yurtiçindeki tüm transfer ve seyahatlerinde Neoplan otobüsler kullanacağını açıkladı. Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy 2010 yılı değerlendirmelerini ve 2011 yılı beklentilerini de basın mensuplarıyla paylaştı.2010 Yılı Değerlendirme ve Neoplan otobüslerin tanıtım toplantısında konuşan Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, bu yılı yüzde 18 büyüme ile tamamlayacaklarını 2011’de yeni otobüsleriyle 520 bin kişiye hizmet vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2010 yılının tamamında, misafir sayısında yüzde 18, ciroda ise yüzde 30’luk bir artış beklediğini açıkladı. 2009’da 401 bin kişiye hizmet veren firmanın, bu yıl, ilk 11 ayda 465 bin kişiye ulaştığını belirtti. Mehmet Ersoy, yılsonuna kadar 475 bin misafire ulaşılmasının hedeflendiğini, 2011’de de 520 bin misafire hizmet verilmesinin amaçlandığını vurguladı. Erken Rezervasyon’un geçen yıl uygulamaya başladıkları ve 72 saat kalana kadar iptal hakkı tanıyan sigorta imkânı ile daha geniş kitlelere yayıldığını, 2010 yılında 180 bin olan erken rezervasyon ile tatile giden kişi sayısını 2011 yılında 220 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.Toplantının ikinci bölümünde, Etstur’un hizmet vermeye başlayacağı Neoplan otobüslerin tanıtımı gerçekleştirildi.

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, misafirlerin daha da artan oranda daha kaliteli hizmet, daha üstün ulaşım koşulları talep ettiklerini, bu amaçla filoyu yenileyerek 20. yılda 20 yeni Neoplan otobüs ile hizmet vereceklerini belirtti. Ersoy, Neoplan markasını tercih etmeleriyle ilgili şunları aktardı: “Etstur’u kurduğumuz zaman Neoplan otobüslerle hizmet veriyorduk. Misafirlerimiz de Neoplan otobüslerin sağladığı üstün konfordan oldukça memnundu. Zaman içinde artan iş hacmimiz nedeniyle, o zamanlar Türkiye’de sınırlı sayıda Neoplan otobüs bulunduğu için başka bir markayla çalışmak durumunda kaldık. Ancak MAN firmasının Neoplan markasını satın alması ile birlikte, Türkiye’de bu araçlar kuvvetli bir altyapıya sahip oldular. Böylece misafirlerimiz 10 yıl aradan sonra, “İyilerin En İyisi Tasarım Ödülü”ne sahip Neoplan otobüslerle tekrar seyahat etme ayrıcalığına kavuşacaklar.”

MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş CEO'su K. Tuncay Bekiroğlu konuşmasında “Etstur’un referansı bizim için önemli” dedi. Bekiroğlu, Etstur’un kendilerini tercih etmesiyle ilgili şunları aktardı:  “Turizm sektörü bizim önem verdiğimiz bir alan. Bu sektörde Etstur’un referansı bizim için çok önemli. Onların bu öncülüğü, bizim sektördeki konumumuzu daha da sağlamlaştıracak. Etstur’a en doğru hizmeti sunabilmek için çok özen gösterdik. Onların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri hazırladık ve işbirliğimizin uzun yıllara yayılmasını hedefliyoruz.”