Türkiye'de 50. yılını kutlayan ve 1 milyar Euro'yu aşan toplam yatırımı bulunan Mercedes-Benz Türk'ün yöneticileri bugün (17 Haziran) sektörel basınla  sohbet yemeğinde buluştu. Karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulan yemekte, Mercedes - Benz Türk yöneticileri gelen soruları da cevaplandırdılar. Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt, Kamyon Filo Satış Müdürü Haluk Burçin Akı, Kamyon Satış Operasyonları Kısım Müdürü Tolga Bilgisu, Kamyon Ürün Yönetimi Kısım Müdürü Cüneyt Uslu, Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu ve Sehiriçi Otobüs Kamu Satış Kısım Müdürü Yusuf Adıgüzel'in katıldığı yemekte basın mensuplarının da tamamına yakını yer aldı.

Bahadır Özbayır 2016'nın çok zor bir yıl olduğunu yılın ilk yarısında bu zorluğun devam ettiğini söyledi. Tabi Mercedes için durumun çok daha önemli olduğunun da altını çizdi. Çünkü markanın Türkiye’de çok büyük yatırımları var ve yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bahadır Özbayır marka olarak sadece ellerini değil tüm bedenlerini taşın altına soktuklarını belirterek “Biz başarmak zorundayız. Çünkü 6 bin 300 kişiye direkt bayilerle birlikte 10 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Sorumluluğumuz çok büyük” dedi.
Pazar değerlendirmesinde de bulunan Özbayır,  ton ve üzeri toplam kamyon pazarının geçen yılın ilk 6 ayında 11 bin adet seviyelerinde tamamlandığını, bu yılın aynı döneminde 8 bin 700 kamyon satıldığını söyledi. Toplam yüzde 20’lik bir daranma yaşandığını en büyük daralmanın ise çekici segmentinde olduğunu belirtti. Geçtiğimizin yılın ilk 6 ayında 5 bin 600 çekci satılırken 2017’nin ilk 6 ayında satılan çekici sayısının 2 bin 200 adette kaldığını kaydetti. Özbayır çekici segmentindeki daralmanının yüzde 60 olduğunu belirtirken inşaat segmentinin çıkarıldığında bu düşüşün daha fazla olduğunu aktardı.
Yılın ikinci yarısında hareketlenme olacağını söyleyen Özbayır,  “Ancak her halükarda geçen yılı geçmeyecek bir Pazar olacak” dedi.
Mercedes olarak pazarda liderliklerini devam ettirdiklerini aktaran Bahadır Özbayır, ihracattı artıracaklarını Avrupa, ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkeye olan kamyon ihracatının artacağını ifade etti.