03 Mart – 17 Haziran 2014 tarihleri arasında yaklaşık 80 ildeki Mercedes-Benz müşterilerinin kapı kapı ziyaret edileceği Mercedes-Benz Hafif Ticari Araç Roadshow’un duraklarını; Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Afyon, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Uşak, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Adana, Osmaniye, Kayseri, Nevşehir, Mersin, Tarsus, Antalya, Burdur, Isparta, Muğla, Denizli, İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Yalova, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Samsun, Sinop, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane, Artvin, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Erzincan, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Batman, Siirt, Hakkari, Bitlis, Şırnak, Van, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Kiliş, Kahramanmaraş ve Hatay şehirleri oluşturuyor.

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araç Roadshow kapsamında Yeni Mercedes-Benz Sprinter Minibüs, Okul Servisi ve Panelvan modelleri yanı sıra artık otomobil ruhsatıyla satışa sunulan Vito 8+1 detaylı olarak tanıtılacak.

Güvenlik, konfor, tasarım, yakıt tasarrufu, geniş ve güvenilir servis ağı ile en çok tercih edilen araçlardan Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar, Mercedes-Benz Türk’ün müşteri odaklı stratejilerine paralel olarak sektördeki lider konumlarını koruyorlar.

Yeni Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz mühendisleri Yeni Sprinter’ı tasarlarken Mercedes-Benz şoförlerinden ilham alarak aracın dış tasarımını daha güçlü bir görünüm kazandırarak konforu artırdı, güvenlik donanımları geliştirildi ve standart olarak sunulan fonksiyonel özellikler arasına yenileri eklendi. Yeni Sprinter’ın yeniden tasarlanmış olan görünümü, araca maskülen bir hava katıyor. Çekici dış tasarım, araca kazandırdığı karizmatik duruşla dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Sprinter, geliştirilen direksiyon fonksiyonlarıyla sürücülerin  konfor beklentilerini en üst seviyede karşılıyor. Yeni tasarımı sayesinde daha rahat kavranabilen, çok işlevli hidrolik direksiyonu yol boyunca rahat bir sürüş sağlıyarak SpeedTronic hız sabitleyici, özellikle uzun yollarda birinci sınıf sürüş keyfi sunuyor. Yeni nesil koltukların dört kademe ayarlı baş dayanakları, boyun bölgesini istenilen doğrultuda destekliyor.

Güvenli sürüş tüm Mercedes-Benz araçlarda olduğu gibi Yeni Sprinter’da da en önemli unsurlardan. Standart olarak sunulan 9. Nesil Yük Dengeleme Programı Adaptive ESP, ASR, ABS, EBV, Prefill ve yağmurda fren desteğinin yanı sıra opsiyonel olarak sunulan Kör Nokta Asistanı, Uzun Far Asistanı, Şerit Takip Asistanı, Çarpışma Önleme Yardımcısı ve Geri Görüş Kamerası gibi ekstra güvenlik özellikleri de bulunuyor. Yeni Sprinter’da standart olarak bulunan yenilikçi BlueEFFICIENCY teknolojisiyle karbondioksit emisyonları ve yakıt tüketimi düşüyor ve   % 6’ya varan yakıt tasarrufu sağlanıyor. İnovatif donanımlarıyla sürücülere yol boyunca yeni bir bakış açışı sağlayan Yeni Sprinter, yeni nesil telematic sistemleri ile yolun üç boyutlu görüntüsünü sunarken aynı zamanda şerit tavsiyesinde bulunuyor.

Mercedes-Benz Vito

Ekonomikliği, çevre uyumu ve dinamizmi ile Mercedes-Benz Vito, geliştirilen motorları ve şanzımanları ile dikkat çekiyor. Emisyon değerleri ve yakıt tüketimi büyük ölçüde düşürülen Vito’nun performansı da oldukça yüksek. Mercedes-Benz Vito modellerinde BlueEFFIECIENCY teknolojisi standart olarak sunuluyor. Ayrıca tüm düz vites modellerde sunulan çevre ile uyumlu Eco Start/Stop sistemi işletme maliyetlerini önemli derecede düşürüyor.  Dört silindirli motorlar için geliştirilen ECO Gear düz altı vitesli şanzıman ise optimum performans ile düşük emisyon ve düşük tüketime ulaşmayı sağlıyor. Sınıfında katlanabilir, yön değiştirebilir yolcu koltuğu sunabilen Vito 8+1, 70 cm.’lik bagaj alanı ve yüksek donanımıyla tüm ihtiyaçları karşılıyor.