Mercedes-Benz Türk, Mersin merkezli hizmet veren Arıç Lojistik’e 100 adetlik Actros 1845 çekici teslimatı gerçekleştirdi. Araçların satışı Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayi Gelecek Otomotiv’in Vadipark İstanbul merkezinde gerçekleştirildi. Teslimat törenine Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Kamyon Filo Satış Grup Müdürü Haluk Burçin Akı, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler Genel Müdürü Gerhard Gross, Satış ve Pazarlama Direktörü Gökmen Önbulak, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Arıç Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Arıç ile Genel Müdür Bahattin Arıç katıldı.

SÜLÜN: YENİ ACTROS’LAR FİRMALARIN TİCARİ PERFORMANSINI ARTIRIYOR

Süer Sülün, yaptığı konuşmada Arıç Lojistik ile işbirliklerinin 25 yıl öncesine dayandığını belirterek, Arıç’ın lojistiğin çok önemli oyuncuları arasında olduğunu söyledi. Teslimatın Gelecek Otomotiv’in yeni merkezi olan Vadipark’ta yapılmasına da değinen Sülün, tesisi Türkiye’nin en yeni en modern yeri diyerek lanse etti.

Teslimatı yapılan araçlarla ilgili bilgi veren Sülün, “Actros’lar hem yol performansı, hem de 120 bin kilometreye çıkan bakım aralıkları ve yüzde 20 oranında düşen bakım maliyet avantajları ile ticari performansı artırıyor. Araçlarımız, Euro 6 motor ve bununla uyumlu şanzıman ve aksıyla önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlarken, aynı zamanda konfor, güvenlik ve tasarımıyla ağır vasıta kullanıcılarının ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde donatıldı” diye konuştu.

Sektördeki kamyon satışlarının ne zaman patlama yapacağı şeklindeki bir soruya cevap veren Sülün, kamyon sektörünün ekonominin birebir ölçeği olduğunu belirterek, “Sektör şu anda durağan ve sabit bir hızla seyrediyor. Bu dönemde hızlı bir hareketlenme beklemiyoruz. Patlama olmasın, şu an ki durumda devam etsin yeterli” dedi.

TOLOĞ: HEM PATRON HEM ŞOFÖR ARACI

Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ da konuşmasında 2 yıldır çekici segmentindeki satışların istedikleri seviyeye gelmediğini söyledi. Lojistik sektörünün yatırımlarını ertelemesinin buna neden olduğunu aktaran Toloğ, “Bu nedenle Arıç’ın yaptığı 100 adetlik alım ve bunun yaratacağı artçılar bizim için önemlidir” dedi.  

Actros 1845’lerin sunduğu kalite, düşük yakıt tüketimi, ikinci el değeri, yedek parça fiyatlarındaki uygunluk gibi avantajlarla işletme bütçelerine büyük fayda sağlayacağına vurgu yapan Toloğ, bu araçların aynı zamanda şoför aracı olduğunu söyledi. Kabin rahatlığı ve konforunun önemine vurgu yapan Toloğ, araçların düz zeminli oluşu, 2.5 metre genişliğindeki kabini ile sürücülerin çok rahat edeceklerini aktardı.

ARIÇ: ACTROS’LAR BÜTÇEMİZİ RAHATLATACAK  

Arıç Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Arıç, ülke büyümesinin üretim ve ihracatla olacağına inandıklarını belirterek, yatırımlarını da buna göre yaptıklarını söyledi. Karayolu ağırlıklı bir yapılarının olduğunu aktaran Arıç, hem yurtiçinde hem yurtdışında önemli bir marka konumuna geldiklerini kaydetti.

Mercedes ile 25 yıl önce tanıştıklarını aktaran Arıç, son alımda tercihlerinin Actros olduğunu söyledi ve “Bu araçları tercih etmemizin nedenleri, düşük yakıt tüketimi, yüksek ikinci el değeri ve araçların Türkiye’de üretilmesidir” dedi. Arıç,  araçların yüzde 5 daha düşük yakıt tüketimi sunduğunu, filolarındaki araç sayısı ve yaptıkları kilometrelere göre hesap edildiğindi şirket bütçesine çok büyük bir tasarruf getireceğini ifade etti.