Renault Trucks, Mars Logistics’e 95 adet Renault Trucks Premium 460.18 TGV ve 5 adet Euro 6 motorlu Renault Trucks T 460 olmak üzere toplam 100 çekici satışını gerçekleştirdi. İlk Euro 6 motorlu Renault Trucks T 460 X-Low çekicilerin de aralarında bulunduğu 100 adet çekicinin teslimatı ile Mars Logistics, filosundaki Renault Trucks sayısı 471 oldu.

Tesilat için yapılan toplantıya Volvo Group Trucks Türkiye Başkanı Mete Büyükakıncı, Mars Logistics adına, Filo Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Alper Bilgili, Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığından Sorumlu Genel Müdür Ali Tulgar, Satın Alma ve İdari İşler Müdürü Şevket Erkan Şar, İşletme ve Bakım Onarım Müdürü İsmail Alkan ve Kurumsal İletişim Yönetmeni Kader Özal katılırken Volvo Group Trucks Türkiye adına da Renault Trucks Satış Direktörü Tolga Küçükyumuk, Finans Direktörü İpek Puntar, Satış Sonrası Direktörü Serkan Karataban ve Pazarlama İletişimi Direktörü Özlem Çopuroğlu katıldı.

“Mars’ı çevreci yaklaşımından dolayı kutluyorum”

Mete Büyükakıncı, Mars Logistics’in kuruluşundan itibaren Renault Turcks markasıyla çalıştığını belirterek bugüne kadar kendilerine 600 araç satısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu araçlardan 5 adedinin Euro 6 olmasının önemine de değinen Büyükakıncı, “Mars Logistics’i çevreci yaklaşımından dolayı kutluyorum” dedi. Grup olarak Avrupa’da satılan ürünleri eş zamanlı olarak Türkiye pazarına sunduklarını aktaran Büyükakıncı “Kârlılık, sağlamlık, konfor ve güvenlik kriterlerinde en üst düzey özelliklere sahip Renault Trucks T 460 çekiciler, kanıtlanmış teknolojilere dayalı yeni Euro 6 motorlara sahip. Ürünlerin büyük gruplar halinde taşınması, üretim ve sevkiyat için çevre dostu motorlu ve yakıtlı araçların kullanılması gibi dünya genelindeki yeşil yöntemler sektörümüzün taşımacılık uygulamalarına da dâhil edilmeye başlandı. Bu anlamda yaptığımız Euro 6 motorlu teslimatın ve Renault Trucks olarak geliştirdiğimiz Euro 6 motorlu yeni ürün gamımızın önemini bir kez daha vurgulamak gerekiyor” dedi.

“Biz kalıcıyız ve müşterimiz yanındayız” diyerek müşteriye verdikleri değere vurgu yapan Mete Büyükakıncı, artık müşteri sadakatinden bahsetmenin bir duygusallığın ifadesi olduğunu, sadakati sağlamının yolunun ise müşteriyi asla yalnız bırakmamaktan geçtiğini söyledi.

Daha az tüketim daha az salım

T 460 hakkında detaylı bilgiler de paylaşan Mete Büyükakıncı “Toplamda 2 milyar avro yatırım ile geliştirdiğimiz yeni ürün gamımız çok yoğun kalite testleri dahil olmak üzere yedi yıllık bir geliştirme sürecinden geçerek üretildi. Kârlılık, sağlamlık, konfor ve güvenlik kriterlerinde en üst düzey özelliklere sahip Renault Trucks T serisi çekiciler, kanıtlanmış teknolojilere dayalı yeni Euro 6 motorlara sahip. Pazara sunduğumuz yeni motorlarımız, piyasanın en geniş tork aralığında çok çeşitli güç seçenekleri sunuyor. Bu sayede yüksek bir ticari hız sağlarken yakıt tüketimi ve bakım maliyetleri azalıyor. Yeni araçların Mars Logistics’e hayırlı olmasını diliyor, işbirliğimizin bundan sonra da uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Mars ölçeği büyük bir firma ve yatırımda da öncü

Mars Logistics Filo Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Alper Bilgili de yaptığı konuşmada Renault Trucks ile süren işbirliklerinin uzun yıllara dayandığını anlatarak, bugüne kadar markanın kendilerini satış ve satış sonrası hizmetlerde hiçbir zaman yarı yolda bırakmadığını söyledi. 

Mars Logistics olarak tüm lojistik hizmetlerini kusursuz sunan kurumsal bir lojistik firması olduklarının belirten Bilgili, “Profesyonel çalışanlarımız, tam donanımlı altyapımız ve sunduğumuz üst düzey hizmet ile sektörün lideri konumundayız. Bir lidere yakışır yatırımlar ile filomuzu her geçen gün geliştiriyoruz. Aldığımız 95 adet Renault Trucks Premium 460.18 TGV çekicinin yanı sıra Renault Trucks Türkiye’nin ilk Euro 6 motorlu Renault Trucks T serisi çekicilerini de teslim almak bizim için çok önemli. Bugün olduğu gibi her zaman ilklere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bu yatırım toplam maliyetinin satış ve servis anlaşması da dahil edildiğinde 9 milyon Euro olduğunun bilgisini de paylaştı.  “Mars ölçeği çok büyük bir firma. Böyle olunca yeniliklere, teknolojilere ve çevreye kaynak aktarmak çok daha kolay oluyor” diyen Alper Bilgili, Türkiye’de Euro 5 alan ilk firmanın kendileri olduğunu söyledi.

 

Finallerin firması

Ali Tulgar da müşterilerin kendilerinden artık çevreci lojistik talep ettiklerini belirterek “Hem intermodal yatırımımız hem de Euro 6 alımımız diğer firmalara oranla bizi daha avantajlı hale getiriyor ve finale taşıyor” dedi.

 

Yüzde 5 daha az tüketim

 

Renault Trucks Satış Direktörü Tolga Küçükyumuk da Euro 6 araçlarının yüzde 5’e varan oranda yakıt tüketimi sunduğunu belirterek “Bu yüksek teknolojimizi ve çevreci teknolojimizi müşterilerimize denetmek istiyoruz” dedi. Küçükyumuk Euro 6’nın Euro5’e oranla çevreyle önemli katkılarının da olduğunu söyledi. Azotoksit salımı bakımından yüzde 80, partikal salımında ise yüzde 50’ye varan oranda azalma sağlandığını kaydeden Küçükyumuk Euro 1’e oranla Euro 6’nın 20 kat daha fazla çevreci olduğunu belirtti.

 Müşteri memnuniyetinde Avrupa’da ilk sırada

Yeni servis yapılanmasın müşteriye nasıl yansıdığı yönündeki soruya cevap veren Renault Trucks Satış Sonrası Direktörü Serkan Karataban, “Her iki markanın en iyi noktalarını alarak tek bir çatı altında birleştirdik.  2 bin kişiye bir anket gerçekleştirdik ve gördük ki müşteri memnuniyetimiz yüzde 85’in üzerinde. Bu Avrupa’da da en iyi oran. Bu doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Artık kendi noktalarımız var ve burada müşteriye direkt temas edebiliyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj” diye konuştu.