Mars Logistics yıla 400 adetlik Krone treyler yatırımıyla başladı. Araçların teslimatı 7 Şubat’ta gerçekleşti. Teslimat törenine; Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, Mars Logistics Filo Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Özyurt, Krone Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Akgün, Krone Uluslararası Satış direktörü Andreas Völker ve Krone Satış Müdürü Ömürden Özacar katıldı.

GÜNHAN: ARAÇLAR İÇİN 11 MİLYON EURO YATIRIM YAPTIK

Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, firma olarak büyümeye devam ettiklerini ve yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi. Günhan yatırım miktarının 11 milyon Euro olduğunu söyledi. Günhan, Krone’nin pazarda önemli bir yeri olduğunu söyledi ve teknik anlamda gönüllerinin rahat olduğunu aktardı. İzmir’de üretim yapmalarının önemli olduğunu, fiyat ve ikinci el değerinin de alımda etkili olduğunu belirtti. Günhan, Mars Logistics ile ilgili de bilgi vererek “2019 yılını 1.8 milyar TL ciro ile kapattık, Euro bazlı büyüdük. Uzun süreli kontratlarımıza ve esnek iş çözümlerine odaklandık. Her yıl yüzde 10 büyüme hedefi olan bir markayız ve buna devam ediyoruz.”

AKGÜN: UZUN VADELİ İŞBİRLİKLERİNE ODAKLANIYORUZ

Krone Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Akgün, yaptığı konuşmada, “Mars bizim için önemli bir firma ve sektörünün öncüsü. Bu işbirliğinden çok memnunuz. Krone olarak uzun vadeli partnerlik peşindeyiz. 2012 yılının sonunda Türkiye’de fabrikamızı açtık. Burada kalıcıyız. Türkiye pazarında önemli işlere imza atmaya devam edeceğiz. Mars ile umarım bu bir başlangıçtır. Önümüzdeki yıllarda güzel şeyler yapacağımızı düşünüyorum”dedi.

2019 yılı rakamları hakkında da bilgi veren Akgün, şunları söyledi: “Toplam 14 bin 314 araç üretilmiş ve satılmış. Krone olarak 2. 844 araç sattık ve Pazar payımızı yüzde 3 artırdık. İç piyasada 536 adet araç sattık, 2 bin 308 ihracat yaptık. Türkiye’de 3 farklı model üreterek üretime başladık, bugün ise üretmediğimiz ürün kalmadı. Tire fabrikası Türkiye pazarı için kurulmuştu ancak iç pazarın daralması nedeniyle ihracata odaklandık. 27 farklı ülkeye ihracat yaptık. Yeni pazarlar için çalışmalarımız var. bunun için gerekli Ar-ge çalışmalarına başladık”

ACAR: DARALAN PAZARDA PAYIMIZI ARTIRDIK

Krone Satış Müdürü Ömürden Özacar iç Pazar satışları hakkında şunları söyledi. “Pazar yüzde 27 daraldı. Biz ise daralan pazarda payımızı artırdık ve satışlarımızı yüzde 17 artırdık. Tenteli pazarı yüzde 36 daraldı, frigo pazarı yüzde 25 daraldı. Biz frigoda satışlarımızı yüzde 45 artırdık. 2020 yılının geçen yıla oranla daha iyi olacağını tahmin ediyoruz.”

VOLKER: FARKLI PAZARLARA TÜRKİYE İLE AÇILACAĞIZ

Krone Uluslararası Satış direktörü Andreas Völker de yaptığı konuşmada Türkiye’deki fabrikanın önemine işaret etti. Farklı pazarlara Türkiye’deki fabrikaları ile açılacaklarını aktaran Völker, “Türkiye’ye geldikten sonra farklı ülkelere daha rahat ulaşabilir duruma geldik. Hedefimiz Türk takımı ile daha fazla büyümek, üretim planlamalarını burada yapmak. Ar-Ge departmanıyla faklı ülkeler için ürünler geliştirip üreteceğiz. Son 15 yıldır Avrupa’ya yoğunlaşmıştık ve Krone ailesinin bir kararı olarak Avrupa dışına yoğunlaşmamız gerekiyordu. Bundan sonra da diğer ülkeler için üretmeye devam edeceğiz.”