Türk basın mensuplarına Lübtheen/Almanya’daki fabrikayı tanıtmaktan ötürü mutlu olduğunu dile getiren Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar, “Ticari araç sektörünün en komplike aracını burada üretiyoruz. Bu fabrikaya çok ciddi bir yatırım yapıldı ve burası Avrupa’nın en modern ticari araç üretim tesisi olma ünvanını taşıyor. Üretimin büyük bir kısmında sizlerin de gördüğü gibi Endüstri 4.0 ışığında robotlar çalışıyor. Krone olarak Cool Liner’ı en üst düzey teknolojik standartlarda üretiyoruz. Frigorifik treylerimiz tüm gıda ürünlerinin uygun sıcaklıklarda taşınabilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca, ‘Farma’ sertifikasıyla birlikte ürettiğimiz treylerimizle en hassas kimyevi maddeler ve ilaçlar güvenli bir şekilde taşınabiliyor. Kullanıcı taleplerine göre, çift katlı, ara bölmeli ve et kancalı cool liner üretimleri gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Krone’nin her ürün gamında olduğu gibi frigorifik treyleri Cool Liner ile de sektöre öncülük ettiğini belirten Özacar, “Kullanıcılarımızın akıllı telefonlarından soğutucu ünitelerini kontrol edebildikleri, önemli dökümanlarını saklayabildikleri, Krone’nin kapı-koruma özelliği sayesinde aracın kapılarının yetkisi olmayan kimse tarafından açılamaması için sürekli kontrol edilebilir durumda olması gibi bilgilere erişebildikleri bir platform olan Krone Telematik platformuyla bütünleşik bir hizmet sunduğumuzu düşünüyorum. Avrupa’da neredeyse her aracı artık Krone Telematik ile birlikte teslim etmekteyiz. Bunun zaman içerisinde Türkiye’de de yaygınlaşacağını ve kullanıcılarımızın günlük nakliye işlerini daha verimli ve güvenli bir şekilde yapabileceklerini tahmin ediyorum.” dedi.

2007 yılından beri frigorifik treyler üretimini yalnızca bu fabrikada gerçekleştiren Almanya’nın treyler üreticisi Krone’nin, Lübtheen fabrikası dışında biri Tire/İzmir’de olmak üzere 4 büyük fabrikası daha bulunuyor. Yıllık 52 bin treyler üretimiyle 1,9 milyar euro ciroya ulaşan holdingin bütün fabrikaları tam kapasitesinde hizmet veriyor. Kullanıcılarını ve onların ihtiyaçlarını her zaman ilk sıraya koyan bir kültürle 112 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren

Krone’de, Telematik, Yedek Parça, Finans, İkinci El Operasyon ve Filo Kiralama hizmetleri sunuluyor.

Soldan sağa (Krone Pazarlama Uzmanı Alican Dağdelen, Pazarlama Takım Lideri Henning Jansen, Lübtheen Fabrika Müdürü Christian Saßmannshausen, Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar)

Krone frigorifik treyler talebini karşılamak için mesaiyi arttırdı

Lübtheen Fabrika Müdürü Christian Saßmannshausen ve Pazarlama Takım Lideri Henning Jansen fabrikada basın mensuplarını ağırladı. Burada basın mensuplarının soruları yanıtlayan Saßmannshausen, fabrikanın 10 yıl önce kurulduğunu ve sadece frigorifik treyler üretildiğini vurguladı. 16 ülkeden toplamda 900 çalışanın yer aldığı fabrikada haftada 200 adet üretimin yapıldığını belirten Saßmannshausen, iki üniversite ile ürün geliştirme konusunda işbirliği yaptıklarını ifade ederek, “Rakiplerimiz 90’lı yılların teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojide duvarlar panel panel üretilip, birleştiriliyor. Krone’de ise yekpare panel var. Ayrıca panelleri daha güçlendirmek adına köpükler arasına çelik kuşaklar da yerleştiriliyor. Bu sayede duvarların mukavemeti artırılıyor. Özellikle kent içi dağıtım yapan araçlarda bu sağlamlığa ihtiyaç oluyor” şeklinde konuştu.   

Fabrikada yapılan ürün geliştirmeden de bahseden Saßmannshausen, telematik sistemlerin burada geliştirildiğine dikkat çekti. “Tütün veya ilaç gibi malzemeleri taşıyan araçlarda merkezden izin verilmedikçe, sürücüler kapıyı açamıyor. Diğer üreticiler söz konusunu teknolojiyi dışarıdan alıyor ama biz burada kendi bünyemizde bu sistemi üretebiliyoruz” diyen Saßmannshausen, soğutucu üniteye uzaktan müdahale edebilmeyi de ilk kez Krone’nin başardığını ifade etti.

Türkiye’ye özel midilli frigorifik treyler

‘Türkiye’ye yönelik özel ürün yapıyor musunuz’ sorusuna Christian Saßmannshausen, şu şekilde cevap verdi: “Müşteri taleplerini önemsiyoruz ve değerlendiriyoruz. Örneğin Suudi Arabistan’a özel ölçülerde üretim yapıyoruz. Türkiye’den 2.90 mm iç yüksekliğine sahip mega midilli talebi oldu. Türkiye pazarı için ilk defa biz ürettirdik. Bu modelden 300’e yakın ürünümüz halen yollarda. Rakiplerimiz 2.80 mm’yi henüz aşamadılar.”  

Diğer yandan Krone olarak yekpare şasi kullandıklarını belirten Saßmannshausen, bunun avantajlarını şöyle dile getirdi: “Özellikle yol koşulları kötü olan Rusya gibi olan ülkelerde bu özellik çok avantaj sağlıyor.  Kazakistan-İspanya arasında çalışan müşterilerimiz bu araçlardan çok memnunlar. Şasi kaynakları robotlar tarafından yapılıyor. Dingillerin pozisyonları ve fren testleri de robotlar tarafından yapılıyor. Üretimdeki robot sistemi de giderek artıyor.”

Frigorifik treyler talebindeki artışa dikkat çeken Saßmannshausen, fazla mesai yaparak teslimat tarihlerini erkene almayı hedeflediklerini söyledi. Şu anda talebin, arzın önüne geçtiğini vurgulayan Saßmannshausen, üretim konusunda Türkiye ve Almanya’nın birbirini desteklediğini kaydetti. 

Saßmannshausen, son olarak farikada güneş panellerinden enerji elde ettiklerini söz konusu, bu enerjinin hem fabrikada hem de devletin şebekesine aktarıldığını söyledi.

Pazarlama Takım Lideri Henning Jansen ise IAA’da yeni ürünlerle kullanıcıların karşısına çıkacaklarını açıklayarak fuardan önce Ağustos’ta basın mensuplarına; hem yeni ürünleri tanıtacaklarını hem de Werlte fabrikasındaki yeni yatırımları göstereceklerini söyledi.