Türkiye’nin en köklü ve güçlü kuruluşlarından Koluman Holding son dönemde, gerek yurtiçi gerek yurtdışında üretime yönelik yaptığı yatırım hamleleriyle öne çıkıyor. Otomotiv sektörünün duayen isimlerinden Mustafa Koluman’ın vefatının ardından Koluman Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Kaan Saltık, hedefleri, projeleri ve yeni yatırımlarla ilgili Transmedya Dergisi’ne özel açıklamalarda bulundu. 
TED Ankara Koleji mezunu olan, Amerika’da  San Diego Üniversitesi’nde Uluslararası İş İdaresi üzerine master yapan Kaan Saltık, iş yaşamına Almanca eğitiminin ardından Almanya Freiburg’ta Mercedes bayisinde başlıyor. Burada önemli tecrübeler ediniyor ve 1986 yılında Türkiye’ye dönüş yapıyor. Bu dönüşle birlikte Mercedes’in Koluman Bayiliği de başlıyor. Saltık, o günleri şöyle anlatıyor: 

YILDA 10 TANE OTOBÜS SATTIĞIM ZAMAN BENDEN KRALI YOKTU
“Kamyon fabrikasının çok yeni olduğu seneler düşük adetlerde satış yapıyorduk. O zamanki satışlar otobüs ağırlıklıydı. Yılda 10 tane otobüs sattığım zaman benden kralı yoktu. Şimdi binlerce araç satıyoruz.  Türk kamyon müşterisinin Merecedes Benz kamyon ile tanışmasında, sevmesinde ve pazar lideri olmasında çok katkımız oldu. Şimdi ise Türkiye’de şehirlerarası otobüsün yanı sıra kamyon pazarının da açık ara hakimi Mercedes-Benz oldu. Kamyonda çok büyük ilerleme kaydedildi.”
Geçtiğimiz yıl Koluman Otomotiv olarak 13 bin araç satışı yaptıklarını, 65 bin adet araca da servis hizmeti verdiklerini aktaran Saltık, toplam Mercedes satışlarının yüzde 20’sini gerçekleştirdiklerini söylüyor. 


RUSYA’DA BÜYÜMEK İSTİYORUZ
Rusya’daki yatırımların amacı Koluman’ı uluslararası bir marka haline getirmek. Saltık, uluslararası marka olma yolunda Koluman Otomotiv ile özellikle ilgilendiklerini söylüyor ve “Koluman Grubu’nun uzun vadede kazancının yarısını yurtdışından elde etmesini hedefliyoruz” diyor. Saltık, bu hedef doğrultusunda neler yaptıklarını şöyle anlatıyor: “2016’da Rusya’daki şirketi kurduk. Tataristan’da 4 bin metrekarelik bir yerimiz var. Tataristan’da üretimi konuşlandırmamamızın sebebi Kamaz ve Mercedes fabrikalarının orada olması. Ürünümüzü yerlileştirip, teslimatlara başladık. Yerel kamyonlar üzerine üstyapılarımızı koyuyoruz, treylerimizin de montajını yapıyoruz. Son olarak da Moskova’da eski bir Kamaz bayisini satın aldık. Rusya’da iş yapmak için Moskova’da olmak lazım. Satış ve Pazarlama için bu gerekli. Tataristan’dan, Moskova’ya satış yapmak kolay değil. Tataristan ile Moskova arasında 1200 km yol var. Bayinin 28 bin metrekare arazisi vardı. 5 bin metrekare kapalı atölyesi ve içinde idari binası var. Bu yıl içinde satış sonrasında hizmet vermeye başlayacağız. Rusya’da büyümemizi devam ettirmek isiyoruz.”  
Rusya’nın ardından Almanya’da yatırım yapmayı da hedeflediklerini kaydeden Saltık, burada kamyon üstü ürünlere ağırlık vereceklerini ve yol süpürme, havaalanı aracı gibi ürünler üreteceklerini aktarıyor. 


50 MİLYON EURO YATIRIM YAPTIK, SONBAHAR’DA ÜRETİM BAŞLIYOR

Tarsus’daki yeni fabrikalarının Sonbahar’da üretime başlayacağının bilgisini veren Saltık, boyahanenin 1 Ekim’de devreye gireceğini belirtiyor. “Mustafa Bey son dönemlerde zamanının büyük bölümünü bu işe adamıştı. Ben de kaldığı yerden bayrağı devraldım” diyen Saltık, sözlerine şöyle devam ediyor:  “50 milyon Euro yatırım yaptık. Herkesin kaçtığı zaman biz yatırım yapıyoruz. Biz böyle öğrendik. Hep kriz zamanlarında büyüdük. Rusya’da da kriz zamanında yatırım yaptık.  Türkiye’ye de yatırımda durmadık, tersine gaza bastık. Türkiye’ye güveniyoruz. Bunun meyvesini illaki toplayacağımıza inanıyoruz.” 

MERCEDES’TEKİ KALİTE VE VERİMLİ ÜRETİM TEKNİKLERİNİ KENDİMİZE UYARLIYORUZ
Türkiye’de robot kaynağını treyler ve üstyapıda kullanacaklarını ifade eden Saltık, üretim anlayışını değiştirdiklerini, seri, kaliteli ve ekonomik üretime geçtiklerini söylüyor. “Anlayışımızı değiştiriyoruz. Geleneksel üretim anlayışından esnek üretim anlayışına geçiyoruz.  Mercedes’te gördüğümüz kalite ve yalın üretime yönelik üretim tekniklerini kendimize uyarlama gayreti içerisindeyiz” diyen Saltık, Koluman’da ürün gamının çok geniş olduğunu, bunun başka bir örneğinin zor görüleceğini ifade ediyor. 
Fabrikanın yeni boyahanesinde ise KTL (Katoforez) yüzey koruma sistemini getireceklerini ifade eden Kaan Saltık, bu sayede daha uzun ömürlü ve çevreci treylerleri sunacaklarını kaydetti.

AVRUPA’NIN BURNUNUN DİBİNDE KÜÇÜK BİR ÇİN VAR 
Türkiye’nin otomotiv alanında Avrupa’nın üretim merkezi olarak kendisini kabul ettirdiğine dikkat çeken Kaan Saltık, “Avrupa’daki bu sanayi Türkiye’ye kayacak. Bizim maliyetlerimiz çok daha iyi. Avrupa bu iş için pahalı kaldı. Sadece maliyetlerimiz değil, işçilerimiz de iyi. Avrupa’daki işçilerin hastalık yüzünden işe gelmeme oranı yüzde 10 civarında. Türkiye’deki fabrikalarda bu oran yüzde 1,5 civarında. Rusya’da fazla mesai yaptırmakta, hafta sonu çalıştırmakta sıkıntımız var. Bazen sıkışıyoruz. Türkiye’den eleman takviyesi yapmak zorunda kalıyoruz.  Bizim işçilerimiz ihtiyaç olan durumlarda gönüllü olarak fazla mesai yapıyorlar. Ruslar saat 17.30 dediklerinde ‘hadi Allah ısmarladık’ deyip eve gidiyorlar. Türk halkının bu özelliği ve güzelliği var. Türk işçisi, Türkiye’nin rekabet gücünü arttırıyor. Avrupa’nın burnunun dibinde küçük bir Çin var. İnsanımız sadece ekonomik değil kalifiye ve kaliteli. İyi okullarımız, iyi mühendislerimiz var. İhtiyaçlarını karşılarsanız şirket sadakati son derece yüksek. İnsanımızın bir başka özelliği de girişimci. Yurtdışında nereye gidersen bir Türk’e rastlıyorsun” şeklinde konuşuyor. Saltık, sözlerini “Türkiye’nin herhangi bir doğal kaynağı yok. Bunun için çalışması gerekiyor. Başka şansı yok” şeklinde sürdürüyor.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE YÖNELİYORUZ
İhracat için özel ekip kurduklarını kaydeden Kaan Saltık; Afrika, Asya’ya ihracat yaptıklarını belirterek şunları söylüyor. “Bunlar konsantrasyon meselesi, biz şu an iki yere gittik. Bunu biraz sindireceğiz, işi oturtacağız. Rusya oturdu ama daha fazla yatırım istiyor. Rusya’da kalıcı olmak için büyük yatırım yapmak lazım. ‘Herkes Rusya’da göstermelik bir şeyler yap, sat iyi pazar’ diyor. Ama ben buna inanmıyorum. Kalıcı olmak için ciddi yatırım yapmak lazım.  Bütün ithalatçılar orada. Almanı, Fransızı, İtalyanı.  Yerel oyuncu olmak lazım. Mercedes burada yatırım yapıp Türk adını almasaydı bu kadar büyük satış rakamlarına ulaşamazdı. Mercedes’in Almanya hariç Avrupa kamyon pazarındaki payı yüzde 15’lerde. Almanya’daki payı ise yüzde 40. Türkiye’de de üretimden kaynaklı yüzde 45 pazar payı var. HSBC’nin güzel bir sözü var. Global oyuncu ol ama yerel düşün. Bu doğru bir şey.”