Knorr Bremse Ticari Araç Fren Sistemleri Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Ozan Çiçek, Türkiye’deki hızlı büyümenin arkasında satış sonrasının önemli bir rolü olduğunu açıkladı. Treyler üretici ve aftermarket ağında güvene dayalı ve saha odaklı çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını anlatan Çiçek, “Alanında teknoloji lideri olarak yüksek kaliteli ürün ve sistemler tedarik eden bir firma olduğumuz kesin. Ancak günün sonunda müşterinin bunu hissetmesi ve doğru algılaması gerekiyor. Ürün ve teknolojide farklılığı bir noktaya kadar yakalayabiliyorsunuz. Müşterinin yaşadığı deneyimi iyileştirmek, müşteriye bir danışman gibi hizmet etmek, onlarla birlikte tasarım yapmak, sistemler geliştirmek ve satış sonrasında da katma değer sunarak fark yaratmak çok önemli ve biz bu hedeflerimize odaklanıyoruz. Ekibimiz de günden güne gelişiyor. Güçlü bir ekibe sahibiz ve farklılığımıza en önemli katkıyı sağlayan “insan kaynağımıza” yatırım yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
Pazar koşulları iç piyasada ticari araçlar segmentinde istenilen noktalarda olmasa da ihracatta olumlu seyrin devam ettiğini dile getiren Çiçek, otobüs, kamyon ve treyler tarafında güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. 
Ozan Çiçek, yedek parça dağıtımında stratejik olarak çok noktada olmaktan ziyade, verimli bir dağıtıcı ağı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi ve “Önemli olan; pastayı çok bayili bir yapıya bölmek yerine, vizyonların uyuştuğu, ortak hedeflere ulaşmayı ve kazançlı büyümeyi ilke edinen iş ortaklarımızla yolumuza devam etmek.” dedi.
2018 yılında 45 olan servis noktasını 54’e çıkarmayı planladıklarını aktaran Çiçek, TruckServices noktalarını uzman ağına (Expert Network) dönüştüreceklerini kaydetti.  Çiçek, açıklamalarına şöyle devam etti: “TruckServices olarak hizmet veren servislerimizin, personel, donanım ve konum olarak belirli bir standardı karşılaması gerekiyor. Hizmet kalitemizi üst seviyelerde tutmak için bölgesel ve yerel eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimler sayesinde ve sahada sık ziyaretlerle iş ortaklarımızla daha güçlü etkileşim içinde oluyoruz. Eğitim Akademisi gibi bir planımız da var. Sonuç olarak, müşteri deneyimini iyileştirmek ve hizmet standardımızı daha da yukarı çekmek için tüm gayretlerimizle çalışıyoruz.” 
Knorr Bremse’nin ayrıca Avrupa’da “Alltrucks” markası ile Bosch ve ZF firmaları ile ortaklık içinde ağır vasıtalara yönelik kapsamlı hizmet veren franchise servis yapılanması mevcut. AllTrucks’ın Avrupa’da 400’ün üzerinde noktaya ulaştığını belirten Çiçek, ileri bir zamanda Türkiye’de de bu yapılanmanın hayata geçme olasılığının yüksek olduğunu söyledi. 
Ayrıca, pazarda tamir edilmemesi gereken parçaların tamir edilmesi ve bu şekilde satın alınmasının sakıncalarına değinen Çiçek, fren sistemlerinin araç güvenliğinin en önemli unsuru olduğunu hatırlatarak, aksi durumların büyük risk yarattığını vurguladı. Doğru araca doğru ürün uygulamanın önemine işaret eden Çiçek, parçanın ilk maliyetinden çok toplam sahip olma maliyetinin ve verimliliğinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

5 yıl içinde yıkıcı değişimler bizi bekliyor
Ticari araçlar endüstrisinde ciddi gelişmeler olduğuna işaret eden Ozan Çiçek, önümüzdeki 5 yılın yıkıcı değişimler yaratabileceğini vurguladı. Çiçek, konu hakkında şunları söyledi: “Dinamik bir 5 yıl bizi bekliyor. Trendlerin getirdiği yenilikler için kendimizi sürekli olarak geliştirmek zorundayız. Nedir bu trendler; Elektrifikasyon; elektrikli araçlar süratle hayatımıza girmeye devam ediyor. Bağlantılılık (Connectivity),  Dijitalleşme ve Otonom Sürüş’e doğru giden Sürüş Destek Sistemleri yıkıcı değişimlere yol açmaya devam edecek. Knorr Bremse olarak biz bu gelişmelerin merkezinde olmaya devam edeceğiz.”


ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu olan Ozan Çiçek, ABD’de İşletme ve Teknoloji Yönetimi üzerine Master yaptı. Brisa’da Bölge Satış Yöneticisi, daha sonra Bölge Müdürlüğü görevlerini yürüten Çiçek, 2014 yılında Olimpia Oto Camları’nın İhracattan Sorumlu Direktörü olarak görev yaptı. Burada ihracatta önemli başarılar elde eden Çiçek, Ekim 2016’dan bu yana Knorr-Bremse Ticari Araç Fren Sistemleri Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Knorr-Bremse raylı ve ticari araç fren sistemleri üretiminde ve raylı ve ticari araçların diğer alt sistemlerini tedarik etme konusunda öncü bir şirkettir ve satış değeri 2017’de 6 milyar Euro’nun üzerinde. 30 ülkede 28.000 çalışan fren, giriş sistemleri, kontrol ve enerji tedarik sistemleri, HVAC ve sürücü destek sistemleri, direksiyon sistemleri, güç aktarma sistemi ve şanzıman kontrol çözümlerini geliştiriyor, üretiyor ve bakım/onarım hizmetlerini sağlıyor. Şirket bir teknoloji lideri olarak ürünleri ile 1905’ten beri karayolları ve demiryollarında güvenliği artırmak için büyük bir katkı sunuyor.