Tırsan’ın fabrikası dünyada nadir görülür

Çetin Nuhoğlu törende yaptığı konuşmada böyle bir tesisin dünyada dahi çok nadir olabileceğini vurgulayarak, bir Türk firması olarak bunu Türkiye’de oluşturmalarının önemine değindi. Avrupa’daki hedeflerini yakalamalarında bu gücün kendilerine buyük avantaj sağlayacağını  söyleyen, Nuhoğlu, “Avrupa’da ne yapabiliriz diye sürekli dolaşıyorum. Rakiplerimizi biliyoruz. İki ay önce bir rakibimizi ziyaret ettim. O da Avrupa’da ilk iki firmadan biri. Zaten birini daha önce görmüştüm. Diğerini de sonra gördüm. Onlar da burayı gördüler. Açıkçası inanılmaz önlerdeyiz. Kalite, kapasite, üretim, yerleşim, sistem açısından tüm rakiplerimizden öndeyiz. Fabrikadaki arkadaşları çağırdım onlara şahsen teşekkür ettim. Böyle bir yapının oluşması beni çok gururlandırdı. İnsanın bir şeyden sonra beklentisi bunlar oluyor.” şeklinde konuştu.

Nuhoğlu, Tırsan’ın müşterinin yanında olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sürekli olarak günde 50 müşteriyi ararız. Teslimattan sonra, 3 yıl sonra… Her gün 50 firma aranır şikayetiniz, beklentiniz var mı? Bunlar bizimle müşteri ile ilişkimiz. Tırsan müşterinin yanında olduğunu baştan kabul eder.”

Uçak motoru fabrikası gibi

Yıllardır Tırsan fabrikasını gezdiğini belirten Ars-Pet Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Savaşan, “Bugün yine fabrikayı gezdik. Uçak motoru fabrikası gibi olmuş.” dedi. Bugüne kadar Tırsan şasinin arızalandığını görmediklerini vurgulayan Savaşan, 1995 model Tırsan şasiye hiç kaynak yapmadıklarını söyledi. Savaşan, “İyı olan mal satılıyor. Arabadan çok iyi anlarım, sıfırdan araba yaparım. Tırsan aracında hata yok.” dedi.

50 yıllık bir aile şirketi olduklarını, bugüne kadar 330 adet Tırsan marka araç aldıklarına değinen Aslan Savaşan, İzmirli bir firma olarak başka treyler markası bilmediklerini söyledi. Tırsan ile bir aile gibi olduklarını söyleyen Savaşan, son ziyaretinde fabrikayı çok gelişmiş bulduklarını anlattı. Tırsan’dan çok memnun olduklarını dile getiren Savaşan, “Tırsan gibi yüzde 100 Türk sermayeli bir şirketin bu noktalara gelmesi herkesi gururlandırıyor.” dedi.