Iveco tehlikeli maddelerin taşınması amacıyla geliştirilen Stralis ADR çekiciyi, inşaat sektörü için geliştirilen X-WAY’in CNG’li versiyonu olan X-WAY NP’yi, ayrıca X-WAY CNG beton mikseri ile soğutmalı Eurocargo CNG’yi tüketicilerin beğenisine sundu.

Iveco geniş ürün gamı ile Solutrans 2019’da yerini aldı. Fuarda sergilenen Daily, uyarlamalı hız programlayıcısı, sıra asistanı, proaktif şerit koruma asistanının yanı sıra Gelişmiş Acil Fren Sistemi (AEBS) ve City Brake PRO gibi güvenlik özellikleri barındırıyor. Bu unsurlar, gelecekteki otonom sürüşün parçalarını oluşturuyor.

Pil ve yakıt hücreli elektrikli araçların yanı sıra Iveco, CNG ve LNG konusundaki çalışmalarını da sürdürüyor. Marka, bugüne kadar 50 bin doğal gazlı motor ve 35 bin doğal gazlı araç üretti.

Avrupa’da doğal gazlı araç sektörünün büyümesinde Stralis NP460 gibi yüksek performanslı araçlar, 630’dan fazla yakıt istasyonu ve özellikle Almanya ile Polonya’nın bu konudaki destekleri etkili oldu.

2020’de doğal gazlı kamyonlara olan talep artmaya devam ederken 200 yeni yakıt istasyonu daha açılacak.

Iveco büyümeye devam eden gazlı araç sektörü için Solutrans’ta özellikle yakıt ve tehlikeli maddelerin taşınması amacıyla geliştirilen Stralis ADR çekiciyi, inşaat sektörü için geliştirilen X-WAY’in CNG’li versiyonu olan X-WAY NP’yi, ayrıca X-WAY CNG beton mikseri ile soğutmalı Eurocargo CNG’yi tüketicilerin beğenisine sundu.

Iveco Natural Power teknolojisi parçacık madde miktarını neredeyse sıfıra indirirken nitrooksit salınımını yüzde 90 azaltıyor ve biyometan sayesinde karbon ayak izini yüzde 95’e kadar düşürmüş oluyor. Ayrıca biyometanın üretim ve kullanımında da büyük artış bekleniyor.