İntermobil’in 64 yıldır sektörde devam ettirdiği başarısında müşterilerine sunduğu teknik desteğin önemi oldukça büyük. Özellikle yetkili servislerin teknolojik gelişmelerden haberdar olması, bilinçlenmesi ve yeterli bilgi donanıma sahip olmasının gerekliliğinin günden güne arttığı günümüzde, son kullanıcılara verilen hizmet kalitesinden ödün vermemek ve donanımlı bir servis ağı yaratmak adına İntermobil de uzman mühendislerinden oluşan teknik ekibi ile araç üzerinde eğitimler veriyor. Eğitimler, servisler ziyaret edilerek yapılabildiği gibi özel organizasyonlarla farklı mekanlarda ya da İntermobil’in eğitim merkezi İntermobil Akademi’de de gerçekleştiriliyor.
Profesyonel ve güvenilir bir servis ağı yaratabilmek, son kullanıcıya kapsamlı servis hizmeti verebilmek adına WABCO, Türkiye’de İntermobil ile servis ağını genişleterek 70’in üzerinde WABCO SERVICE PARTNER noktasına ulaştı. Böylelikle Türkiye genelinde araç sahiplerine / filolara yüksek kalitede hizmet sunabiliyor. WABCO SERVICE PARTNER konsepti ile her servis en güncel teknolojik bilgilere ulaşıyor ve aynı standartta pazarlama materyallerine sahip oluyor. Ayrıca  VDO’nun tüm dünyada etkili olan satış sonrası hizmet anlayışı yine İntermobil’in Türkiye genelinde kurduğu 150’yi aşkın Dijital Takograf Servisi ve 35 Dizel Tamir Servisi ile tamamlanıyor. WABCO Service Partner, VDO Dijital Takograf ve Dizel servis sayılarının önümüzdeki dönemlerde de artırılması hedefleniyor. 
Otomotiv sektöründe her geçen gün gelişmekte olan teknolojiye pararlel olarak servislerin ihtiyaçları da değişiyor. İntermobil servislerin iş yoğunluğunu göz önünde bulundurarak uzman mühendisleriyle sık sık sanayi sitelerini ziyaret ediyor, ustalarla İntermobil çatısı altında bulunan markaları değerlendiriyor ve böylelikle satış sonrası hizmeti sürekli kılabiliyor.


İntermobil bünyesinde servislere sunulan marka ve ürün eğitimler

İntermobil, eğitimin sektörel gelişimdeki en önemli unsur olduğuna inanan öncü şirketlerden biri olarak, yüksek kaliteli ürün yelpazesinin yanı sıra satış sonrası hizmetlerle de hem araç üreticilerine hem de otomotiv satış sonrası pazarında yetkilendirdiği servislere yönelik İntermobil Akademi bünyesinde düzenli eğitimler veriyor. Eğitimler dört ana başlıkta toplanıyor.
• Dijital Takograf Eğitimleri
• Fren Sistemleri Eğitimleri
• Klima Sistemleri Eğitimleri
• Binek ve Ticari Araçlar için Arıza Tespit Sistemleri Eğitimleri 
 


İNTERMOBİL TEKNOLOJİ
İntermobil tarafından tamamıyla servislere yönelik olarak geliştirilen ve bir İntermobil markası olan “İntermobil Teknoloji”, arıza tespitinden teknik bilgi, dokümantasyon ve eğitime, acil destekten yedek parça teminine kadar birçok avantajı bir arada sunuyor.
İntermobil Teknoloji bünyesinde bulunan binek ve hafif ticari araçlar için Hella Gutmann Solutions Arıza Tespit Sistemleri ve ağır vasıtalar için WABCOWÜRTH Arıza Tespit Sistemleri Eğitimleri İntermobil Teknoloji Mühendisleri ve Diagnostik Ekibi tarafından İntermobil Akademi’de veriliyor. Eğitim sayesinde servisler için iş daha kolay ve sorunsuz hale gelirken sipariş hataları asgariye iniyor ve tam bir müşteri memnuniyeti sağlanabiliyor.  Düzenli olarak devam eden İntermobil Akademi eğitimlerinin sonuncusu da WABCOWÜRTH Diyagnostik Kullanıcıları Yetkilendirme Eğitimi  oldu. Otobüs-Kamyon-Treyler segmentlerindeki, EBS, ABS, ESC, ECAS, AEBS, LDWS sistemlerinin eğitimini başarı ile tamamlayan servisler, WABCO pin yetkisi ve sertifikası almaya hak kazandı.