Mercedes-Benz Türk  ve Boğaziçi Beton arasında bugün inşaat sektörünün en büyük teslimatı gerçekleşti. Araçlar Mercedes-Benz Türk yetkili bayi Hasmer Otomotiv tarafından yapıldı. Firmaya 80 adet 4140/B betonmikser, 55 adet Axor 1840/LS, 6 adet Axor 3340/K, 2 adet Axor 3229/C, 1 adet Axor 2529 teslim edildi.

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün yaptığı konuşmada 144 adetlik alımın büyüklüğüne dikkat çekti. Bunun Boğaziçi Beton’un ne kadar büyük ve dinamik olduğunun göstergesi olduğunu belirten Sülün, firma olarak inşaat sektöründe her 3 kamyondan birini ürettiklerini söyledi. Araç ihracatının yanında hizmet ihracatına başladıklarını söyleyen Sülün, “Bizi bu noktaya müşterilerimiz taşıdı” dedi.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise “Mercedes-Benz kamyonları, inşaat sektörünün zorlu çalışma alanlarına uygun güçlü şasileri ve her ihtiyaca uygun teknik donanımları sebebiyle tercih ediliyorlar” dedi. Hızla büyümekte olan Türk inşaat sektörü öncü firmalarından Boğaziçi Beton’a tercihleri sebebiyle teşekkür eden Özbayır, “Bugünkü teslimatımız Türkiye'de üretilen inşaat araçlarından olan Axor 4140 B ve lokomotiv ürünlerimizden Axor 1840 çekicimizden oluşuyor. İnşaat sektörünün öncü firmalarından Boğaziçi Beton’un yeniden Mercedes-Benz kamyonlarını tercih etmesi bizleri çok mutlu etti. Başta Boğaziçi Beton’un ve bayimiz Hasmer Otomotiv’in yöneticileri ve çalışanları olmak üzere bu satışta emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu. 

Başarılı olmak için efsane olmak gerekiyor

İnşaat sektöründeki başarının nedenini de açıklayan Bahadır Özbayır, “İnşaat sektörüne yönelik ilk dizaynımıza 1993 yılında başladık. İnşaat araçlarının çift çekere döneceğini önceden gördük ve yatırımlarımızı yaptık. 1840 bir efsane oldu. 2521 6x2, 3031, 1840, 4140, 3340 sektörde efsane oldu. Başarılı olmak için efsane yaratmanız gerekiyor” dedi.

Törende konuşma yapan Boğaziçi Beton Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Zengin ise “Boğaziçi Beton olarak geniş araç, ekipman kapasitemiz ve tecrübeli personel kadromuz ile pazarda kendimizi sürekli geliştiriyor, müşteri memnuniyeti ve kaliteyi fazlasıyla önemsiyoruz. Müşterilerimize her zaman en uygun şartlarda en iyi ürün ve hizmeti sunmaya odaklanıyoruz. Mercedes-Benz Türk bu alımda hem ürünleri, hem finansman desteği, hem de sunduğu takas imkanı ile yeniden tercihimiz oldu” dedi. İki firma arasındaki uzun yıllara dayanan güven ve işbirliğinin neticesinde bu satışın bir kazan kazan ilişkisine dönüştüğünü ifade eden Zengin; “Türkiye’de gelişmeye devam eden inşaat ve hazır beton sektöründe Boğaziçi Beton olarak büyümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.