270 km menzil

Vision Van, tam otomatik bir yükleme alanına, insansız hava araçlarına ve modern bir Joystick kumandasına sahip. 75 kW gücündeki elektrikli motoru ve 270 km’ye varan menzili sayesinde bölgesel dağıtımı sıfır emisyon ile gerçekleştiriyor. Ayrıca Vision Van, elektromotoru sayesinde içten yanmalı araçların şehir içi sürüş yasaklarından da etkilenmiyor ve neredeyse tamamen sessiz çalışan elektro motoru ile aynı gün teslimatlarını (Same-Day-Delivery) geç saatlerde gerçekleştirilebiliyor.

Bulut tabanlı kumanda yazılımı ideal kargo donanımı ile buluştu

Yenilikçi algoritmalar paketlerin toplanmasını ve yüklemesini, tam otomatik yükleme sistemini ve araç ile insansız hava araçlarının rota planlamasını yönetiyor. Sistem ayrıca kurye için ideal dağıtım yollarını da hesaplıyor veya gönderiler lojistik merkezinde otomatik olarak toplanıp özel raflara dizilebiliyor.

One-Shot-Loading

Sürücüsüz taşıma araçları, rafları One-Shot-Loading olarak adlandırılan otomatikleştirilmiş bir yükleme yöntemine transfer ediyor. Akıllı yükleme alanı yönetimi manuel dağıtım için araç içerisindeki paketi kuryeye teslim ediyor. Sistem eşzamanlı olarak 2 kg ağırlığa kadar taşıma kapasitesine ve 7,5 km yarıçap erişim menziline sahip insansız hava aracıyla destekleniyor.

 

Paket başına teslimat süreleri ve Curbside Time olarak adlandırılan aracın yoldaki bekleme süresi belirgin şekilde düşüyor. Ayrıca sipariş gününde paket dağıtımı ve müşteri tarafından belirlenen sürede teslimat gibi yeni çözümler de yapılabiliyor. Son kullanıcı konforu artarken başarısız dağıtım olasılıkları ise azalıyor.

Verimlilik % 50 artacak

“Vision Van ile modern bir lojistik deposunun zekasını bir hafif ticari araca entegre ediyoruz” diyen Volker Mornhinweg bu araç ile son dağıtım aşamasındaki üretkenliğin yüzde 50 artacağını öngördüklerini söyledi.

Direksiyon yok

Direksiyon simidi, pedallar ve orta konsol gibi geleneksel öğelerden vazgeçen Mercedes-Benz tasarımcıları bunun yerine Drive-by-Wire ve Joystick gibi çok daha yenilikçi ve modern bir teknolojiden yararlanıyor. Böylece sürücü ile araç arasındaki iletişime odaklanan benzersiz bir iç mekân ortaya çıkıyor. Yenilikçi konsepti sayesinde sürücü koltuğu daha öne kaydırılırken aracın kullanım alanı arttırılabiliyor.

Kabin sürücü ile iletişim halinde

Araç, kabin zemini üzerinden de sürücü ile iletişim kuruyor. Zemindeki LED’ler bir yayanın veya bisikletlinin yaklaşıp yaklaşmadığını sürücüye bildiriyor. Kabinin arka panelinde bulunan bilgi terminali sürücüye teslimat süreci ile ilgili bilgiler aktarıyor.