Merkezi İstanbul-Sefaköy’de bulunan Transbatur Milletlerarası Nakliyat, tamamı Volvo çekicilerden oluşan filosuna Türkiye’nin ilk Euro 6 motorlu Volvo Kamyon marka çekicisini kattı. 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren Transbatur, yeni Volvo FH Euro 6 çekiciyi Almanya, Hollanda ve İngiltere’ye gerçekleştireceği frigo taşımacılığında kullanacak.

Kurulduğu 2002 yılından bu yana gıda taşımacılığındaki tecrübesi ile Batı ve Doğu Avrupa ülkelerine nakliyat gerçekleştiren Transbatur Milletlerarası Nakliyat, sektörde vazgeçmediği Volvo Kamyon filosuyla tanınıyor. Her aracının plakasına Volvo FH serisine ithafen FH adını yazdıran şirketin, tamamı Volvolardan oluşan 40 çekicilik bir filosu bulunuyor. Volvo FH 4x2 460 Euro 6 çekicinin teslimat törenine Transbatur Milletlerarası Nakliyat adına şirket kurucusu Mehmet Dilmen, Volvo Kamyon adına Satış Direktörü İsmail Hakkı Işınak ve Satış Danışmanı Tolga Cem Aykaç katıldı.

Patrondan yeni FH ile 6 bin 500 km’lik test

Volvo Kamyon tarafından özel amaçlı olarak Türkiye’ye getirilen Euro 6 motorlu yeni FH 460 çekiciyi çok beğenen Transbatur Milletlerarası Nakliyat’ın sahibi Mehmet Dilmen, Volvo Kamyon hayranlığının göstergesi olarak aracı satın almaya karar verdi. Böylece Türkiye’nin ilk Euro 6 motorlu Volvo kamyonunu satın alan Dilmen, bu yeni aracıyla kısa bir süre içerisinde “Volvo Kamyon Avrupa Günlüğü” projesi kapsamında 6.500 km’lik bir Avrupa seyahatine çıkacak. Sürücülerin, filo ve şirket yöneticilerinin bu rotada yaşadıklarını deneyimleyip, empati kurarak veriler elde etmek üzere planlanan bu seyahat sayesinde Volvo Kamyon satış danışmanları, iş ortaklarımıza en yararlı ve verimli hizmet ve ürünleri sunabilme becerilerini daha da arttıracaklar. Aynı zamanda Volvo FH serisinde sunulan en son teknoloji ürünü özellikler, konfor ve güvenlik odaklı kabin tasarımı avantajları, yakıt tasarrufu alanındaki yenilikler gözlemlenip, değerlendirilecek. Seyahatin rotası  Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya ve Almanya üzerinden Hollanda’ya varış şeklinde olacak. 13 gün sürmesi plananan ve 18-20 ton arası yükün de taşınıp teslim edileceği nakliyatta Mehmet Dilmen’e Volvo Kamyon Satış Danışmanı Tolga Cem Aykaç eşlik edecek. Yeni FH serisinin Türkiye çıkışlı ilk gerçek yol testinin uygulanacağı seyahatte Volvo Kamyon Filo Yönetim Sistemi Dynafleet sayesinde tüm veriler toplanarak toplam verimlilik de tespit edilecek.

Teslimat töreninde söz alan Transbatur Milletlerarası Nakliyat’ın sahibi Mehmet Dilmen, “Uluslararası lojistikte soğutulmuş ve dondurulmuş ürünlerin yanı sıra ilaç, ADR Kimyevi ve tıbbi malzeme taşımacılığının önde gelen nakliye şirketlerinden biriyiz ve bu özel yüklerin taşımacılığında iyi bir çekiciye sahip olmanın önemini bilen bir şirketiz. Kalitesi, dayanıklılığı, çok yönlü nakliye işlerine uyumluluğu ve düşük bakım giderlerinin yanı sıra yakıt verimliliği ve  güvenilir iş ortaklığı nedeniyle Volvo Kamyon, bizim için vazgeçilmez tercih olmuştur. Türkiye’nin ilk Euro 6 motorlu Volvo kamyonuna sahip olmaktan gurur duyduğumu söylemek isterim” dedi.

Volvo Kamyon adına konuşan Satış Direktörü İsmail Hakkı Işınak, “Filosunu oluştururken tüm araçlarını, Avrupa EU normlarına uygun, çevresel hassasiyet gözeterek ve beklentileri üst düzeyde karşılayan üstün özellikli Volvo Kamyon’dan yana kullanan Transbatur’a, Türkiye’ye özel amaçlı olarak getirtilen ilk yeni FH 460 Euro 6’yı teslim ediyor olmaktan dolayı mutluyuz. Sayın Dilmen Volvo Kamyon’un Türkiye’deki en sadık müşterilerinden biridir ve her yeni ürünümüzle beklentilerini karşılayabiliyor olmak bizim için ayrıca gurur verici. Markamıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekkür ediyor ve Euro 6 motorlu yeni FH çekicinin kendisine hayırlı kazançlar sağlamasını diliyoruz” dedi.