Scania bugün (8 Şubat) gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısıyla 2018 yılı rakamlarını ve verilen hizmetleri anlattı. Toplantıya Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Adnan Yücel, Satış Müdürü Gökhan Altun ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat katıldı.

"PAZAR 25 BİN ADEDİ BULACAKTIR"

Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, geçtiğimiz yılın satış adetleri ve gelecekle ilgili öngörülerini paylaştığı bir konuşma yaptı. 16 ton üzeri ağır vasıta pazarının geçtiğimiz yıl 11 bin 754 adet olarak gerçekleştiğini aktaran Eksin, 2015 yılındaki satış adedinin ise 33 bin 652 adet olduğunu kaydetti.

İlhami Eksin’in sunumunda son 15 yılın en düşük satış adedi bu yıl gerçekleştini kaydetti. Eksin bu daralmanın önemli olduğunu belirterek, “Ağır vasıta sektörü ekonominin gidişatını çok daha önceden algılıyor, ekonomide bir çıkış olacaksa bunun ilk işaretlerini yine ağır vasıta sektörü verecektir” dedi.

3.çeyrekten sonra ağır vasıta satış adetlerinin yükselmesini beklediklerini anlatan Eksin, “Bundan önceki 10 yılın ortalamasına bakarsak pazarın 25 bin adetlerde olduğunu görüyoruz, önümüzdeki 10 yılın ortalaması 25 adetlerde olacaktır” dedi.

"1.177 KAMYON SATTIK PAZAR 4.SÜ OLDUK"

Scania Satış Müdürü Gökhan Altun, geçtiğimiz yıl toplam bin 177 adet ağır vasıta satışı yaptıklarını, bunun bin 47 adedinin çekici, 130 adedinin kamyon olduğunu söyledi. Bu rakamlarla toplam ağır vasıta kamyon pazarında 4.sırada yer aldıklarını, ithal segmentte ise 2.sırada bulunduklarını açıkladı. Altun, 2018 yılında bütün ürüngamlarını yenilediklerini artık fabrikalarında yeni nesil araçların üretildiğini belirttikten sonra, bu yeni araçların tanıtımlarını 2019 yılı içerisinde yapacaklarını ve geniş bir road show planladıklarını anlattı.

"BAKIM ANLAŞMALARINDA REKOR KIRDIK"

Scania Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat, verdikleri hizmetlerde lojistik sektörünün temel beklentisi olan problemsiz operasyona odaklandıklarını söyledi. Canbulat, geçtiğimiz yıl yapılan bakım anlaşmalarında rekor adetlere ulaştıklarını açıkladı.

"AĞIR VASITADA ALTERNATİF  ELEKTRİK DEĞİL LNG OLACAK"

Scania Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Adnan Yücel de, gelecek 5 yılda neler olacağı ile ilgili öngörülerini paylaştı. Elektrikli ve otonom araçlarla ilgili çalışmalardan bahseden Yücel, ağır vasıta araçlarında gelişmelerin otomobillerdeki kadar hızlı olmayacağını bunun sebebini de menzil ve pil gelişimindeki duruma bağladı.

Asıl gelişmenin alternatif yakıtlı araçlarda olacağını anlatan Yücel, özellikle LNG yakıt teknolojisinin taşmacılık sektörüne çok büyük değer katacağını anlattı. Yücel LNG’li kamyonlarda öncü olduklarını belirttikten sonra, bu araçların tek bir depoyla 1.000 kilometrenin üzerinde yol yaptıklarını ve yakıtta da yüzde 35’lik bir tasarruf sağladıklarını belirtti.