Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yıl boyunca Mercedes-Benz kamyon müşterilerine ve kamyon şoförlerine güvenli sürüş eğitimleri vererek trafikteki güvenliğin ve bilincin artmasını sağlıyor.  

Mercedes-Benz Aksaray Kamyon Fabrikası Müşteri Merkezi’nde verilen eğitimlerde, araçların doğru kullanımı ile Mercedes-Benz kamyon ve çekicilerin yakıt tüketim miktarını düşürmek, güvenli sürüş teknikleri ile sürücülerin yol güvenliğini arttırmak hedefleniyor. Kamyon Müşteri Merkezi eğitmenleri tarafından verilen eğitimler teorik, pratik ve sürüş teknikleri olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Eğitimlerin sonucunda yakıt giderlerinde ve servis giderlerinde tasarruf  sağlanıyor.

Müşteri memnuniyetini arttırmak amacıyla şirket, kamyon teslimatları sırasında sertifikalı eğitmenler tarafından verilen şoför eğitimlerinin daha verimli olması için yeni bir uygulamaya başladı ve partneri BP Castrol ile birlikte “Ekonomik ve Güvenli Sürüş Simulatörü”nü hizmete sundu.

Mercedes-Benz Axor kabininde bulunan tüm orijininal ekipman ve fonksiyonların kullanıldığı, orijinal motor tepkileri, motor devir aralıkları ve Mercedes-Benz motor ses efekti ile programlanan simulatör, viraja girildiğinde, kasislerde, fren yapıldığında gerçekte yaşanan sarsıntıları birebir yansıtıyor. Simulatörde kaza ve darbe etkileri ile kabinin maruz kaldığı  gerçek sarsıntılar birebir yaşandığından emniyet kemeri takılması zorunlu kılınıyor.

Mercedes-Benz Axor, Actros, Atego ve Unimog araçların üretildiği Mercedes-Benz Aksaray Kamyon Fabrikası’na yeni araçlarını teslim almak üzere gelen tüm firma sahipleri, araç sahipleri ve şoförlere verilen eğitimlerle, 2012 yılında 2840 kişiye, 2013 yılının ilk 6 ayında ise1821 kişiye ulaşıldı.

Mercedes-Benz Türk, müşterilerine yönelik teslimat eğitimlerinin yanı sıra 2002 yılından beri sertifikalı eğitmenler ile kamyon ve çekici kullanan sürücüler için de sahada ekonomik ve güvenli sürüş teknikleri konusunda eğitim veriyor. Bu eğitimlerin daha da yaygınlaşması amacıyla bayi teşkilatında da sürüş eğitmenleri sertifikasyon çalışmaları sürdürülüyor.

Böylece Orta Anadolu’nun en büyük sanayi kuruluşu olan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına olan katkısını sürdürürken, müşterilerinin ve iş ortaklarının daha tasarruflu ve güvenli araç kullanımını sağlayarak sürekli gelişmeye, iyileştirmeye yönelik hedeflerini gerçekleştirmeye devam ediyor.