Temsa İş Makinaları, Güçlü Vinç’e FH16 750 HP 6x2 (4) Tandem Aks teslimatını firmasahibi Melih Güçlü ve Ankara bölge satış yöneticisi Fatih Tunçay’ın katılımlarıyla Temsa İş Makinaları Altunizade yerleşkesinde gerçekleştirdi.  Yüksek taşıma kapasitesi, sürüş konforu ve güvenliği gibi özellikleriyle öne çıkan araç, diğer tüm 6x4’ lerden benzersiz.

Volvo Trucks FH 750, daha fazla yakıt tasarrufu sağlama ve daha iyi çekiş ile daha dar dönüş açısı özellikleriyle öne çıkıyor. Araç, 3. aksın hem çeker olması hem de tandem aks kaldırma özellikleriyle diğer tüm 6x4 çekici araçlar arasında farklılaşıyor. Araç, ayrıca sınıfında bant üretimli en yüksek beygir gücüne sahip.

Yüzde 4’e varan yakıt tasarrufu

Çekiş aksları sürtünme ve dönme direnci ürettiğinden, kullanılması gereken yakıt miktarı artar. Volvo Trucks FH 750 kamyonun çekiş aksı gerekli olmadığında devreden çıkarılarak ve yükseltilerek, yakıt tüketiminden yüzde 4'e kadar tasarrufu sağlanabiliyor. Kamyonun yükü olmadığında çekiş aksını devreden çıkarmak ve yükseltmek için sadece ön konsoldaki bir düğmeye basmak yeterli oluyor.