Ford’un global platformlarında yakıt verimliliği daha yüksek ürünler üretebilmek amacıyla başlattığı takım yenileme çalışmaları çerçevesinde, Kuzey Amerika’da üçüncü gövde-kaynak sistemli kamyon fabrikasına da böylece dönüştürülmüş olacak. Louisville Fabrikası 1989 yılından bu yana Ford Explorer SUV modellerinin üretimini gerçekleştiriyordu. Modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Louisville Fabrikası 2011 yılında üretime iki vardiyada yaklaşık 2 bin 900 çalışanla yeniden başlayacak.

Bugüne kadar üretimi tek vardiyada yaklaşık bin 100 çalışanla sürdüren fabrikada ortaya çıkacak bin 800 ek istihdam olanağı, diğer fabrikalardan getirilecek çalışanlar, belirsiz bir süre için işten çıkarılmış işçilerin yeniden işe alınması ve yeni işçi alımlarıyla kullanılacak. Ford, yeni nesil Escape modelinin gelecekteki yönelimi konusunda ilk işaretleri, Ocak ayında yapılacak Kuzey Amerika Uluslararası Otomotiv Fuarı'nda tanıtılacak bir konsept araçla verecek. Yılın sonlarında, fabrika son montaj ve gövde bölümlerinde modernize edilen takım ve tesisleriyle yeniden açılacak. Gövde bölümüne kurulacak yeniden programlanabilir takımlar tesisin birden çok araç modelini aynı anda üretebilmesini sağlayacak ve takım değişikliği için tesisin durmasına gerek olmayacak. Böylece Louisville Fabrikası Ford'un dünyadaki en esnek büyük ölçekli tesisi olacak. Bu yeni teknolojiyle Louisville Fabrikası aynı anda 6 farklı araç üretimi yapabilecek ve değişen ekonomik şartlar gereği tüketici tercihlerinde değişimler meydana gelmesi halinde Ford'un talebi daha hızlı karşılayabilmesini sağlayacak.

Kentucky Eyaleti Meclisi ile Louisville şehir yönetimlerinin katkılarıyla, Ford’un Amerika’daki üretiminin bir bölümünü Louisville’de sürdürme kararlılığının temel dayanakları biraz daha güçlenmiş oldu. Ford’un eyalet bazında ve yerel yönetimdeki partnerleri, şirketin Kentucky’deki iki fabrikasında – Louisville Fabrikası ve Kentucky Kamyon Fabrikası - halen devam eden ve gelecekte yapılacak yatırımlar ile yaratılacak istihdam olanaklarını göz önünde bulundurarak gelecek 10 yıl içerisinde vergi teşvikleri üzerinden 240 milyon dolarlık destek sağlama sözü verdiler. Kentucky teşviklerinde, Ford’un her iki tesisteki toplam yaklaşık 800 milyon dolarlık yatırımları dikkate alındı (Louisville Fabrikası’nın modernizasyonu için yapılacak 600 milyon dolarlık yatırım ve Kentucky Kamyon Fabrikası’nda Ford Expedition ve Lincoln Navigator üretimlerinin yapılabilmesi içen daha önce gerçekleştirilen 200 milyon dolarlık yatırım). Louisville Fabrikasının tamamlanıp gelecek yıl faaliyete geçmesiyle birlikte Kentucky’deki çalışanların sayısı 6 bin 600’e ulaşacak ve yürütülen ortak çalışmalar, bu tesisin Ford için mükemmel bir üretim merkezi haline gelmesini sağlayacak.