Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinin düzenlediği, HEPA Türkiye’nin destek verdiği “Macar Elektrikli Hizmet Araçları Tanıtım Toplantısı”na Electromega şirketi de katıldı. Dizel kamyonları elektrikli araçlara dönüştüren firma ağırlıklı olarak çöp kamyonlarında uzman. 15 yıldır üretim yapan firmanın Almanya, Polonya, Çekya ve Slovakya’da başarıyla yürüttüğü projeler var.

Macar Elektrikli Hizmet Araçları Tanıtım Toplantısı sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Electromega İşletme Müdürü Ruben Banto sundukları çözümler ve araçlar hakkında bilgiler verdi.

AVANTAJLI KREDİ İMKANI

Banto araçlarının sağladığı yüksek tasarruf ve çevreci özelliklere dikkat çekerken Macar Eximbank’ın sunduğu ve toplamı 100 milyon dolar olan kredi avantajlarının da müşteriler için kolaylık sağlayacağını söyledi.

Her marka aracı elektrikli kamyonlara dönüştürdüklerini, bu sayede işletme verimliliğini artırdıklarını, araçlarının yüzde 90 tasarruf ile çalıştığını aktaran Banto, “Ağırlıklı olarak çöp toplama kamyonları üretiyoruz. Bunun yanında daha büyük kamyonlara da sistemimizi uygulayabiliyoruz. Birçok projemizi hayata geçirdik. Araçlar kendini 7-8 yılda amorti edebiliyor. Şu anda özellikle 13 tonluk, 18 tonluk ve 26 tonluk dizel kamyonları dönüştürüyoruz” dedi.

3 YIL GARANTİ

13 tonluk olan kamyonların menzili 180 kilometre iken 18 tonluk kamyon 145 kilometre, 26 tonluk kamyon ise 105 kilometre menzile sahip. Banto’nun verdiği bilgiye araçlar 10-12 saatlik süre içerisinde tam şarj olabiliyor. Banto, bu araçların belirli saatler içerisinde çalıştığı için sürenin yeterli olduğunu ve 3 yıllık garanti sunduklarının altını çizdi.

İŞ ORTAĞI ARIYOR

Firma araçlar için Türkiye’de yedek parça da bulunduracak. Banto, Türkiye’de iş birliği yapacak bir firma aradıklarının bilgisi de verdi. Türkiye’de ihale takibi yapabilen, satış tecrübesi olan, mevzuata hakim ve belediyelerle iş yapabilen bir firma aranıyor.