Açılışa Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun ve DAF-Tırsan Otomotiv Genel Müdürü Ferda Öçmen ile Konya İl Daimi Encümeni Erol Küçükbakırcı, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez katıldı. Açılışta ilk konuşmayı yapan TIRSAN Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun, Tırsan’ın TAİD (Ağır Ticari Araçlar Derneği) üyeleri arasında yüzde 51 pazar payı ile, 2010 yılında da pazar payını arttırdığını ve liderliğini bir kere daha tescillediğini söyledi.  

TIRSAN Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise yaptığı konuşmada ‘Taşımacılıkta bu bölge çok iyi şeyler yapıyor. 1960-70’lerde uluslararası nakliye denince akla Konya gelirdi. O sıralarda Avrupa’ya gittiğimizde bakar hep daha iyisini nasıl yapabiliriz diye araştırırdık. Bu bilinçle Tırsan 34 yıldır hep en iyisini yaptı’ dedi. Nuhoğlu, Avrupa’ya açılmanın farklı olduğunu gördüklerini ve bu düşünceyle 2002 yılında Almanya’nın köklü markası Kässbohrer’i, 2003 yılında Hollandalı Talson’u ve 2007 yılında da yine Almanya’nın asırlık markası Hendricks’i Tırsan ailesine kattıklarını ve böylece Türkiye’de üretim yapan firmaların da uluslararası boyutta başarılı olabileceklerini kanıtladıklarını belirtti.  

Çetin Nuhoğlu: ‘Konya’ya şapka çıkarıyorum’

Konya’nın son 10 yılda çok geliştiğini vurgulayan Çetin Nuhoğlu, her sektörde faaliyet gösteren Konya’yı çok başarılı bulduğunu ve yapılan güzel işlerden dolayı Konya’ya şapka çıkarttığını belirttiği konuşması,  katılımcıların çoşkun alkışlarıyla karşılandı.  Ortadoğu’ya olduğu kadar Avrupa’ya da yönelik büyük ölçekte işler yapılması gerektiğinin altını çizen Nuhoğlu, “Kalitemizi daha büyük ölçeklerle Avrupa’ya taşımalıyız ve ben de bunun için üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi.  

DAF-TIRSAN Konya Yetkili Satış ve Satış Sonrası Servisi 22 Ocak 2010 tarihinde açılan DAF-Tırsan Konya Yetkili Satış Merkezi’nden sonra 5 Şubat 2011’de de Yetkili Satış Sonrası Servisi açıldı. Toplam 13 bin alana sahip olan DAF-TIRSAN tesisinin, satış showroom alanı 1500 metrekare ve satış sonrası servis alanı 1800 metrekare kapalı alana sahip. Servis aynı anda 20 çekici veya 10 treylere servis hizmeti sunabilme kapasitesine sahip. Fren test, boya, şase ve kabin düzeltme ve takograf kalibrasyonu gibi hizmetlerin verildiği serviste TÜV muayene öncesi gerekli tüm kontroller yapılabiliyor.   DAF-TIRSAN Otomotiv A.Ş. İstanbul Samandıra, İstanbul Hadımköy, Gaziantep, Ankara ve Konya olmak üzere beş farklı lokasyonunda müşteri memnuniyetini ilke edindiği hizmet anlayışı ile satış ve satış sonrası hizmetleri sunmaktadır. DAF-TIRSAN Satış Sonrası Servisleri, gerek servis hizmet kalitesi ve gerekse yedek parça tedarik kapasitesiyle garanti içi olduğu kadar garanti dışı araçlarında hizmet almak için tercih ettikleri servislerdir.