Eindhoven’daki yenilenen DAF Müzesi halkın büyük ilgisi ile karşılaştı. TripAdvisor tarafından yapılan araştırmalara göre, rekor ziyaretçi sayısı yılda 60,000’ e yakın olan DAF müzesi, şehrin ve Eindhoven bölgesinin en popüler müzelerinden biri. Rehavete kapılmaktan memnun olmayan DAF Müzesi, daha da heyecan verici bir cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor – müze on sekiz aylık büyük bir tadilat ve modernizasyon çalışmasından geçti ve ziyaretçi sayısını yılda 80,000’e çıkarmayı hedefliyor.

Şaşırtıcı Genişleme

Yeni müzeye girdiğinizde, ilk dikkatinizi çeken şey tamamen yeni giriş alanı, yenilenmiş restoran, yeni hediyelik eşya dükkanı ve tüm bu alanların verdiği taze, modern görünüm. Bu arada, en büyük değişiklik sergi alanına girdiğinizde belli oluyor- en az 1,100 m2’lik alan sağlayan yeni bir kanat eklendi.

DAF Müzesi Dostları Vakfı başkanı ve DAF’ın kurucusu Hub Van Doorne’ un torunu olan Marc Van Doorne, ‘’Bu fantastik genişleme, bize DAF’ın zengin tarihinin en iyi özelliklerini vurgulamak için daha fazla alan verdi.Bu aynı zamanda DAF’ın tarihini geçmişten günümüze izleme fırsatı ve modern taşımacılığın önemini vurgulamanın yanı sıra sektördeki, örneğin motor teknolojisindeki en son gelişmeleri sergilememiz anlamına da geliyor. Sonradan ‘'Van Doorne's Automobiel Fabriek’’ olarak bilinen 'Van Doorne's Aanhangwagen Fabriek' her zaman yenilikçi çözümleri ile meşhur olmuştur. Bu çözümlerin DAF Müzesinde sergilenen bir dizi etkileyici römork, otomobil ve kamyon ile sonuçlandı.’’ dedi.

Resmi Açılış

Müze, 8 Kasım 2019 Cuma günü DAF Müzesine benzersiz bir DAF Midilli’de gelen Profesör Bay Pieter van Vollenhoven tarafından resmi olarak açıldı. Bu kamyonlardan sadece 15 tane üretildi - bunlardan biri Hollanda kraliyet ailesine aitti.

Gönüllülere Gönülden Şükran

DAF Müzesi Dostları Vakfı başkanı Marc Van “Büyükbabam Hub ve erkek kardeşi Wim Van Doorne yeni DAF Müzesi ile neler başardıklarını görebilselerdi inanılmaz gurur duyacaklarından eminim” dedi. Büyük çoğunluğu eski DAF çalışanları olan 160’tan fazla gönüllümüze özellikle minnettarız - onlarsız bu tadilatı yapamaz ve her şeyin ziyaretçilerimiz için hazır olduğundan emin olamazdık.