Ticari araç üreticileri tarafından sektörün Oscar ödül töreni olarak bilinen “Motor Transport Awards” da birçok farklı kategori arasında “Yılın Filo Kamyonu” ödülü en prestijlisi olarak kabul görüyor.
Jüri üyeleri, DAF XF’i kanıtlanmış güvenilirliği, verimliliği ve üst sınıf bayi desteği sayesinde ödüllendirdi ve “Muhteşem yakıt ekonomisi XF’i filonun en değerli oyuncusu kılıyor” değerlendirmesinde bulundu. XF serisinin sürekli geliştirilmesi konusunda övgü toplayan DAF, sürücülerin konforu için kabin içerisinde daha geniş bir alan yarattı.
Bu ödül bir kez daha filo sahiplerinin DAF Transport Efficiency programı sayesinde araçlarının işletme maliyetlerinin azaltılması ve operasyonel devamlılığı konusunda sağladığı yararın altını çezmesi açısından önemli.
DAF Trucks Pazarlama ve Satış Direktörü Richard Zink, “Jüri üyelerinin DAF XF’in sunduğu düşük sahip olma maliyeti ve sınıfında lider sürücü konforu özelliklerini takdir ettiği için çok mutluyum. “Motor Transport Awards” ödülleri sektörün önde gelen şirket sahipleri, şoförler ve filo yöneticilerinden oluşan bağımsız bir jüri tarafından belirlenmektedir, bu sayede “Yılın Filo Kamyonu” ödülünü kazanmak bizim için son derece değerlidir” açıklamasında bulundu.