Avrupa düzenlemeleri, Ocak 2019 itibarıyla tüm yeni 4x2 ve 6x2 ağır hizmet tipi Euro 6 kamyonların (16 ton+) fabrikadan karbondioksit emisyonu beyanıyla çıkmasını gerektiriyor. Diğer araç yapılandırmaları da 2020 yılında bunu takip edecek. 2019'dan itibaren tüm AB kamyon üreticileri, kamyonlardan gelen CO2 emisyonlarını bildirmek ve rapor etmek için aynı hesaplama aracını (VECTO) kullanmak zorunda kalacak. Bu durum standart haline getirilmiş ve onaylı bir prosedür gerektiriyor. Bu sayede yeni karbondioksit  beyanı düzenlemesiyle birlikte taşıma operatörleri, yeni bir kamyon sipariş etmeden önce farklı kamyon modellerinin ve hatta üreticilerinin karbondioksit  emisyon değerlerini kolaylıkla karşılaştırabilecek.

DAF, onaylı karbondioksit  beyanı değerlerini yılın son çeyreğinde fiyat teklifi aşamasında ve sipariş onay belgesinde yayınlamaya başlayacağını duyurdu. Böylelikle DAF bayisi, müşterilerin teslim alacakları kamyonların karbondioksit  değerlerinin nasıl olacağını müşterilere önceden bildirebilecek. Standart çekici/römork kombinasyonu veya normal kutu tipi kasalı mesleki kamyonlar için Vecto değerleri, üç tip uygulama için standart güzergahlar kullanılarak ve onaylı giriş verileri uygulanarak hesaplanıyor.

Sektörde lider yakıt tüketimi

Yönetim Kurulu üyesi ve Pazarlama ve Satış Sorumlusu Richard Zink: "Gezegenimize ve gelecek nesillerimize en üst düzey özeni göstermekte kararlıyız. Bu nedenle kamyonlarımızı gelecekte daha da temiz yapma çabalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Kamyon satın alırken göz önünde bulundurulan en önemli unsurlardan biri yakıt tüketimidir, karbondioksit  emisyonu da doğrudan yakıt tüketimine bağlıdır. Yeni CF ve XF'in piyasaya sürülmesiyle DAF, yakıt tüketiminde yüzde 7 oranında etkileyici bir iyileştirme elde etmiştir. Bu iyileştirme, aynı zamanda CO2 emisyonlarında da elde edilerek bu kamyonları sektörde lider konumuna taşımıştır" şeklinde konuştu.

Sektöre öncülük eden kamyon ve hizmetler sunmanın yanı sıra DAF, araç emisyonlarını daha da azaltmak için alternatif, sürdürülebilir elektrikli ve hibrit aktarma organları geliştiriyor. Yeni nesilleri artık gıda üretimiyle çatışmayan ve yüzde 80'e kadar daha az karbondioksit  emisyonu olan HVO (Hidrojenize bitkisel yağ) gibi alternatif yakıtlar, aracın bakımına herhangi bir etkisi olmadan en yeni DAF kamyonlarında kullanılabilir.

Akıllı TOPEC yapılandırma aracı

"Akıllı DAF TOPEC araç yapılandırma aracımızla, halihazırda yarı römork veya üstyapı donanımını ve hatta güzergahları hesaba katarak müşterilerimizin kamyonlarına ait özel yakıt tüketim değerlerini sağlayabiliyoruz" diyen Richard Zink, "Bu da bayilerimizin ilgili işe en uygun ve aynı zamanda en ekonomik, en çevre dostu kamyonu belirlemesini sağlıyor. İşte DAF Transport Efficiency tam olarak budur" şeklinde konuştu.