40 yıllık nakliyeci ilk defa DAF aldı
Çebiler Uluslararası Nakliyat’a 7 adet DAF XF 460 araçtan oluşan teslimatla ilgili düzenlenen törene; Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Murahhas Aza Ümit Karaarslan, DAF Trucks Türkiye Ticari Araç Müdürü Yusuf Can, DAF Glokal Satış Müdürü Soner Alperöz, DAF Glokal Operasyon Direktörü İsmail Şimşek, Suzuki Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, Çebiler Uluslararası Nakliyat’ın sahibi Ali Osman Çebi, Operasyon Müdürü Erhan Kılıç ve Satınalma Müdürü Tolga Ekmekçi katıldı.
Çebiler Uluslararası Nakliyat’ın sahibi Ali Osman Çebi ise zor dönemden geçtiklerini ve bunu birlikte aşacaklarını söyledi. Bundan önceki dönemlerde satış sonrasında sorun yaşadıklarını aktaran Çebi, DAF’tan bu hizmeti tam olarak yerine getirmelerini beklediklerini açıkladı.
Çebi, 40 yıllık nakliyecilik yaptığını ve ilk defa filosuna DAF marka araç aldığını söyledi. Nakliyecinin finansman zorluğu yaşadığına değinen Çebi, DAF’ın finansman konusunda da çalışma yapmasını beklediklerini aktardı.

İstanbul'dan sonra Mersin
Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Murahhas Aza Ümit Karaarslan da DAF’ın Türkiye’de yapılanmasının devam ettiğine işaret ederek esas satışlarının bu yıl yapacaklarını ifade etti. Anadolu Yakası’nda servis açtıklarını ve Avrupa Yakası’nda da yeni bir servis açacakları bilgisini veren Karaarslan, Mersin, Adana Gaziantep bölgesine de satış ve satış sonrası yatırım yapacaklarını söyledi.
DAF Trucks Türkiye Ticari Araç Müdürü Yusuf Can ise, Paccar Finance için çalışmalarının sürdüğünü uzun vadede bunu Türkiye’de hizmete alacaklarını açıkladı.


Yakıt tüketimi için DAF’ı seçtik

DAF Glokal ikinci teslimatını ise Medetoğlu Uluslararası Nakliyat’a gerçekleştirdi. Medetoğlu Uluslararası Nakliyat’a 3 adet DAF XF 460 çekicinin teslim edildiği törene ise; Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Murahhas Aza Ümit Karaarslan, DAF Trucks Türkiye Ticari Araç Müdürü Yusuf Can, DAF Glokal Satış Müdürü Soner Alperöz, DAF Glokal Operasyon Direktörü İsmail Şimşek, Suzuki Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, Medetoğlu Uluslararası Nakliyat’tan Yönetim Kurulu Başkanı Asım Medetoğlu, Genel Müdür Engin Medetoğlu ile Fatih Medetoğlu ve Ömür Medetoğlu katıldı. 
Filolarında 60 adet araç olduğu bilgisini veren Medetoğlu Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Engin Medetoğlu, İran ve Türki Cumhuriyetleri’ne taşıma yaptıklarını ve filonun büyük kısmının DAF marka araçlardan oluştuğu bilgisini verdi. DAF’ı tercih ederken yakıt tüketimindeki verimliliği ön planda tuttuklarını aktaran Medetoğlu, “Araçlarımız 100 kilometrede 27-30 litre seviyesinde yakıt tüketiyor. Çalıştığımız ülkeler zorlu şartlara sahip, Euro 6 araçlarla yakıt tüketiminin daha da düşmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Zor bir dönemden geçtiklerini belirten Glokal Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Murahhas Aza Ümit Karaarslan, Medetoğulu firmasıyla çalışmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını söyledi. Karaarslan DAF’ın kış uykusundan kaldırarak, faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti.