DAF City Turn Assist; yaya, bisiklet, otomobil ve motosiklet gibi diğer yol kullanıcıları sürücünün yan kör nokta alanında olduğunda sürücüyü görsel ve sesli uyarılarla ikaz etmek için tasarlanmış bir güvenlik özelliğidir. İzleme sistemi; şehir içi sürüş sırasında düşük hızlarda uyarı vermekle kalmıyor, aynı zamanda yüksek hızlarda akan trafikte şerit değiştirirken veya şeride katılırken yan şeritteki diğer yol kullanıcılarını da algılıyor.

DAF City Turn Assist, radar teknolojisini kullanarak kötü görüş koşullarında bile en iyi nesne algılamayı sağlıyor. Yardımcı sürücü tarafında, arka çamurluğa veya arka çamurluğun yakınına tek bir kısa menzilli radar ünitesi monte edildi. Dayanıklı tasarımı en zorlu koşullarda çalışmak üzere geliştirildi.

Uyarılar, yardımcı sürücü tarafındaki A direği üzerinde, yan aynaya yakın bir konumda bulunan stratejik olarak yerleştirilmiş bir LED ekran aracılığıyla gösteriliyor. Sağ sinyal lambası etkinleştirildiğinde sesli uyarılar da verilebilir. Fabrika çıkışlı DAF City Turn Assist'te tüm sistem (radar ünitesi, ekran ve kablo demetleri) kurulu halde geliyor.

DAF City Turn Assist, MX-11 ve MX-13 motorlara sahip soldan direksiyonlu Euro 6 4x2 FT ve 6x2 FTP çekici ünitelerinin yanı sıra CF Electric araçlarda da seçenek olarak sunuluyor. Sağdan direksiyonlu CF ve XF modelleri için DAF, halihazırda Birleşik Krallık ve İrlanda'daki pazar gereksinimlerini ve yasal gereksinimleri karşılamak amacıyla savunmasız yol kullanıcılarını korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanan isteğe bağlı kamera ve sensör sistemleri sunuyor.