DAF CF Electric Haziran ayında, Avrupa'da yenilikçi ve sürdürülebilir lojistik hizmetlerine yönelik gelecek vaat eden ve yeni teknolojiler kullanma konusunda saygın bir ödül olan Green Truck Logistics Solution 2019 ödülüne layık görüldü. Gittikçe daha fazla şehir, yakın gelecekte şehir merkezlerinde yalnızca emisyonsuz ve neredeyse tamamen sessiz araçların kullanımına izin verme konusundaki niyetlerini dile getiriyor. DAF CF Electric buna yanıt niteliğindedir.

Sınırlı sayıda satış
İlk CF Electric bir yıl önce teslim edildi, o zamandan bu yana toplamda altı adet tamamen elektrikli kamyonla derin bir deneyim kazandı. Diğer durumların yanı sıra bu deneyimin sonucunda şirket içinde "2. Aşama" olarak nitelenen, yeni nesil yazılım ve yeni bir kumanda tablosuyla donatılmış bir model ortaya çıktı.

Yönetim Kurulu üyesi ve Pazarlama ve Satış sorumlusu Richard Zink şöyle konuştu: "CF Electric'i sınırlı sayıda satmaya başlayabileceğimiz noktaya geldik. Yılda birkaç düzine kadar üretildiğini düşünün. Mükemmel kaliteyi garanti etmek için üretimi kontrollü bir şekilde başlatıyoruz. Aynı anda servis ağımızı da tam anlamıyla adım adım geliştirebiliyoruz. CF Electric çekici ünitesi artık Hollanda'da, Belçika'da ve Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde müşterilere sunuldu. Yerel pil şarj etme altyapısına ve satış sonrası olanaklarına bağlı olarak Avrupa'nın diğer kısımlarında satışların başlatılması da düşünülecektir."

Ticari uygulanabilirlik
CF Electric, müşterilerin bir elektrikli kamyonun ticari uygulanabilirliğini görmelerine ve bu aracı kullanmanın günlük uygulamalarda nasıl faydalı olduğunu deneyimlemelerine yardımcı olmuştur. İlk birkaç hafta boyunca CF Electric araçlarının 100 kilometrelik menzilinin yalnızca sınırlı bir kısmını kullanan bazı taşıma operatörleri artık araçla günde yaklaşık 250 kilometre yol katediyor. Richard Zink şöyle diyor: "Olay, yolculuklarınızı akıllıca planlamakta bitiyor. Pillerin hızlıca şarj edilebiliyor olması (doğru ekipman kullanıldığında 30 dakikanın biraz üzerinde bir sürede tamamen şarj olur) gerektiğinde hızlıca daha fazla kilometrelik ek menzil elde etmenizi sağlar."

Haftada 7 gün, günde 18 saat
DAF müşterileri olan Hollandalı Jumbo, Simon Loos ve Tinie Manders Transport ile Alman Rhenus Group şirketlerinin filolarında birer CF Electric yer alıyor. Ayrıca Tinie Manders'ta bu elektrikli kamyon çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Çekici şu ana kadar 30.000 kilometreden fazla yol yapmış durumda ve haftanın yedi günü sabahın altısından gece yarısına kadar çalışıyor. Çoğu zaman Eindhoven bölgesindeki kısa yolculuklarda kullanılıyor.

Tinie Manders Transport'un eş yöneticisi Eveline Manders, şöyle diyor: "CF Electric, diğer tüm DAF kamyonlar kadar güvenilir. Elektrikli bir kamyonun planlaması ve kullanımı farklı bir düşünce yapısı gerektiriyor. Kamyonu rotaya uydurmaktan ziyade, rotayı kamyona uygun şekilde planlamanız gerekiyor. Ayrıca kamyonu en iyi şekilde kullanmak için yükleme ve boşaltma sırasında pilleri şarj edebiliyor olmanız da önemli. Bu iki konuya dikkat ederseniz elektrikli kamyon şehir içi dağıtımda mükemmel bir alternatif olabilir."