Makinanın bakım, kontrol ve takibinin sağlandığı bir paket anlaşma olan Volvo İleri Servis Anlaşması (VİSA) ile Türkiye'deki tüm Volvo marka iş makinalarını anlaşmaya dahil ederek müşterilerin makina üzerindeki memnuniyetinin arttırılmasını amaçlayan ASCENDUM Makina, 2013 yılında yaptığı sözleşmelerle Volvo CSA Extreme yarışmasında birinci oldu. ASCENDUM Makina, Almanya’da yapılacak olan ödül törenine “Lider” unvanıyla katılacak. 

Tüm Volvo ülkelerinin katıldığı Volvo CSA Extreme yarışmasında birinci olan ASCENDUM Makina, bu başarısıyla aynı zamanda Hub East CSA Penetrasyon ödülünü de kazandı. Bu zorlu süreçte satış ve satış sonrası tüm birimlerin bir ekip olarak gösterdiği performansın sonucu olarak 2013 yılı CSA ile ilgili tüm ödülleri kazanmayı başardıklarını belirten Gelişmiş Ürünler Müdürü Serhan Özkan, “Bakım anlaşmaları ASCENDUM Makina’nın önem verdiği bir konu. Hem bakım sözleşme adetlerimizi hem de kalitemizi her geçen gün daha da artırarak müşteri memnuniyetini de en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuşuyor. 

Bakım anlaşmalarının kapsamı ve Türkiye yapılanması ile ilgili bilgi veren Özkan, “Müşterilerimize belirli periyotlarla sunduğumuz ‘Matris’, ‘Caretrack’, ‘Yağ Analiz’ ve ‘More Care Inspection’ raporları makinadan alınan verimin takip edilmesini sağlıyor. VİSA; bu yönüyle de sıradan bir bakımdan farklı olduğunu gözler önüne seriyor. ASCENDUM Makina’nın her şubesinde, sadece bakım anlaşmalarının takibinden, raporlandırılmasından ve müşteriye yapılan sunumlardan sorumlu ‘gelişmiş ürün mühendisi’ bulunuyor. VİSA doğrultusunda gerçekleştirilen bakım işlemlerinden sonra, gelişmiş ürün mühendisleri, makinalardan alınan analiz raporlarını müşteriye ayrıntılı olarak anlatıyor” diyor. 

Farklı bakım alternatiflerimiz de ASCENDUM Makina’nın tüm müşterilerine ulaşma çabasının bir parçası olduğunu söyleyen Özkan, uzatılmış garantili bakım paketleri ile makinalarının tüm sorumluluğunun, makinalar el değiştirinceye kadar üstlenildiğini belirtiyor. 

“VİSA müşteri açısından pek çok avantaja sahip. Bunlardan en önemlisi; makina bakımlarının, işinde uzman Volvo personeli tarafından orijinal yedek parça ve yağ kullanılarak yapılması. Öte yandan makinaların uydu takip sistemi ile Volvo tarafından takip edilmesi ve müşterilerin bakım zamanlarından haberdar edilmesi de önemli bir avantaj olarak ortaya çıkıyor” diyen Özkan, uydu takip sistemi ile elde edilen tüm verilerin belirli periyotlarla raporlaştırılarak müşterilere sunulduğunu, bu sayede, oluşabilecek arızalara kısa zamanda müdahale imkanı sağlandığını sözlerine ekliyor. 

İş makinalarında meydana gelen çözümü mümkün olmayan arızların nedenlerinden birinin de uzman ekipler dışında yapılan müdahaleler olduğuna dikkat çeken Özkan, bakım zamanlarında alınan matris raporlarının çözümü mümkün olmayan arızların oluşmasını engellediğini, Matris raporları ile operatör ve makina performansı kontrol edilirken, müşterilere makina performansını nasıl yükseltebileceklerine dair bilgi de verildiğini söylüyor. 

Tüm bu sebeplerden dolayı uzun vadedeki maliyetler göz önüne alındığında, VİSA’nın daha az maliyetli ve makina verimini artıran bir anlaşma olduğu ortaya çıkıyor. VİSA, müşterilerin makinalarını güven içerisinde bizlere emanet ederek diğer işlerine rahatlıkla odaklanabilmelerini sağlıyor.