Doğuş Otomotiv Scania, Krone ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel, bu yıl toplam pazarda şu ana kadar gerçekleşen satış rakamlarına bakıldığında, pazarın geçen seneki satış adetlerinin üzerinde kapanacağının öngörüldüğünü belirterek “Bu rakamlarla Avrupa’da Almanya’nın ardından en büyük ikinci pazar konumuna geçiyoruz. Scania olarak 2011 yılını 3 bin adede yakın bir satışla tamamlayacağız. Bu da geçen yılki satışlarımızın yüzde 20 üzerinde bir rakama eşdeğer olacak. Treyler sektörüne baktığımızda markamız Krone’nin pazarla paralel bir büyüme kaydederek geçen seneye göre yüzde 110’luk bir büyüme elde ettiğini görüyoruz. Treylerde toplam pazarın ise 8 bin-8 bin 500 adet seviyelerinde kapanmasını öngörmekteyiz. Aynı şekilde Meiller damper satışlarımızda da pazara paralel bir artış sağladık.” dedi.

2012 yılı beklenti ve hedeflerini de açıklayan Senyücel “Ağır ticari araç pazarının 2009 yılından bu yana gelişimine baktığımızda; 2010 yılı 2009 yılına göre yüzde 117 oranında büyürken, bu yıl pazarın bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 87 büyüdüğünü görüyoruz. Gelecek yıllarda büyümenin bu ivme ile sürmesini beklemiyoruz, bu adetlerin üzerine çıkarak daha da yüksek satış adetleri beklemek çok doğru olmayacaktır. Bu nedenle, 2012 yılının, 2011 yılına paralel güçlü bir pazar olmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu. “Türkiye önem verdiğimiz ilk 3 ülke arasında” Scania Bölge Müdürü Anders Schultz ise, Türkiye pazarı ve Doğuş Otomotiv’in başarılarından çok mutlu olduklarını belirterek “Türkiye pazarında 2011 yılının ilk 3 çeyreğinde çok büyüme kaydedildi. Avrupa ile paralel olarak son çeyrekte bir yavaşlama söz konusu. Bu verilere bakarak 2012 yılının biraz daha riskli ancak iyi bir pazar olacağını öngörüyoruz. Scania genel merkezi olarak Türkiye dünyada önem verdiğimiz ilk 3 ülke arasında yer alıyor. Türkiye ve Doğuş Otomotiv’e verdiğimiz önem artarak devam edecektir.” dedi.  

“Türkiye pazarında beklediğimiz sonuçlara ulaştık” Krone Bölge Müdürü Andreas Voelker ise Türkiye pazarından beklentilerinin gerçekleştiğini belirterek “Bu yılı 800-900 adet aralığında bir satışla kapatmayı öngörüyoruz. Gerçekleşecek bu satışlar ile Türkiye’de yaptığımız en yüksek satış adedine ulaşılmış olacak. Türkiye’deki fabrikamızın üretime başlaması ile daha da yüksek satış adetlerine ulaşacağımıza inanıyorum.“ açıklamasında bulundu.   Andreas Voelker, Türkiye'de üretime geçtikten sonraki startejileri, Transmedya Dergisi'nin yeni sayısında...