Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını güçlendirmeye devam ediyor. Ürettiği araçlarıyla Avrupa başta olmak üzere 50'yi aşkın ülkede büyük beğeni toplayan ve ulaşıma nefes aldıran Otokar, yılın en büyük teslimatlarından birini daha tamamladı. "Önceliğimiz insan" söylemiyle hayata geçirdiği projelerde dünyanın sayılı metropolleri arasında yerini sağlamlaştıran Ankara için EGO Genel Müdürlüğü ile yaptığı 28 adet körüklü otobüs alımı kapsamında Mayıs ayında sözleşme imzalayan Otokar, KENT LF Körüklüleri teslim etti. Otokar, sözleşme doğrultusunda araçların 2 yıl boyunca satış sonrası hizmetlerini de sağlayacak.

Son yıllarda ülkemizdeki pek çok büyükşehir belediyesinin yanı sıra İtalya, Almanya, İspanya, Sırbistan, Romanya, Slovakya başta olmak üzere bir çok ülkede toplu taşımanın gözdesi olan KENT LF Körüklü otobüslerin teslimatı altı ay gibi kısa sürede tamamlandı. Başkentlilere ulaşımda daha ferah, modern, huzurlu ve güvenli hizmet sunmak için gerçekleştiren otobüs alımının teslimat töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ün katılımı ile gerçekleşti. Başkent'in toplu ulaşımdaki yenilikçi anlayışını yansıtacak, modern tasarımının yanı sıra üstün teknik özellikleriyle de dikkat çeken 28 KENT LF Körüklü, düzenlenen törenin ardından Ankara sokaklarında göreve başladı.

“OTOBÜSLER ANKARA MODERN TAŞIMACILIĞININ YENİ YÜZÜ OLACAK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği toplu ulaşımda dönüşüm çalışmasında Otokar'ın Ankara toplu taşımasına hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve EGO yönetiminin, Başkent halkının bizlere gösterdiği güven için tüm Otokar çalışanları adına teşekkür ederim. Türkiye’nin mühendislerinin tasarladığı, ülkemiz topraklarında üretilen otobüslerimizi, bu sefer de Ankara için özenle ürettik. Modern tasarımıyla başkentimize yakışacak konforlu ve çevreci Otokar Kent otobüslerimizi bugün gururla teslim ediyoruz. 2 yıl boyunca vereceğimiz satış sonrası hizmetle de Ankaralılara yakışır bir ulaşım sağlayacağız. Otobüslerimizin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, EGO Genel Müdürlüğü'ne, Ankara halkına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

50’DEN FAZLA ÜLKEDE MİLYONLARCA YOLCUYU GÜVENLİ TAŞIYOR

Sektörde 58’inci yılını kutlayan Otokar’ın 35 binden fazla otobüsü, 50’den fazla ülkede milyonlarca yolcuyu taşıyor; tasarımı, konforu, teknolojisi ve gücü ile kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Toplu taşımaya özel olarak geliştirilen Otokar otobüsleri, iç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru ve üstün yol tutuşunun yanı sıra düşük işletme maliyetleriyle de ön plana çıkıyor. Otokar'ın 18 metre uzunluğundaki KENT Körüklü otobüsü, basamaksız alçak giriş tabanı ile hızlı ve kolay iniş-biniş imkânı sağlarken, geniş iç hacmi ile yolcularına eşsiz konfor sunuyor. Her mevsim ferah bir yolculuk sunan Otokar otobüsleri, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem gibi üstün güvenlik sistemleriyle de kullanıcı ve yolcularına maksimum güvenlik vadediyor.