DAF Trucks Operasyon Direktörü ve Yönetim Kurulu üyesi Jos Habets, CF Electric'in anahtarını Manders Nakliye yönetim ekibine teslim etti. Hollanda'nın Brabant bölgesinde bulunan 83 yıllık aile işletmesi, şu anda ailenin 3. kuşağı tarafından yönetiliyor. Bu kamyon şirketin güçlü 50 filosu arasına katılacak.

Kentsel alanlar için elektrikli kamyonlar

Jos Habets, “Taşımacılık sektörü büyük bir dönüşüm geçiriyor. Elektrikli kamyon, kentsel alanlarda gittikçe standart haline gelecek. Tinie Manders Nakliye ile iş birliği yaparak elektrikli kamyonlarla çalışma deneyimlerimizi genişleteceğimiz için şimdiden gurur duyuyorum. Hem teknoloji hem de operasyonel dağıtım, nihai üretim modelleri için teknik özellikleri besleyecek ve böylece pazar ihtiyaçlarına sorunsuz bir şekilde cevap verecek” dedi.

Sıfır Emisyon
Eveline Manders: "Bu sektörde öncü DAF aracını ilk kullananlardan biri olmaktan gurur duyuyoruz. En baştan beri gelişimine dahil olduk ve elbette sonuçları pratikte de görmek istiyoruz. Şirketimiz bünyesindeki elektrikli araçların kapsamını genişletip genişletmeme konusundaki kararımız, sıfır emisyon ile birlikte kullanım kolaylığı ve bu kamyonun bize sunduğu ek özelliklere bağlı olacaktır. Kamyonun gürültü seviyesini en aza indirmesi ve emisyon yaratmaması, şehir içi taşımacılık alanında giderek katılaşan yasal gereklilikleri de rahatça karşılayabilmemizi sağlayacak. Bu da bizi rakiplerimizden ayıracaktır " dedi.

Önemli bir adım
VDL Grup Genel Müdürü ve CEO'su Willem van der Leegte şunları ekledi: "Tinie Manders, DAF Trucks ve VDL; güçlü bir temele, titiz bir yaklaşıma ve yüksek kalitede bir inovasyona sahipler. Brabant Bölgesi’nden üç firmanın bu şekilde bir araya gelerek, VDL E-Power özellikli DAF CF Electric'i pratikte test ettiğini görmek harika bir olay. Tinie Manders, proje geliştirme için test aşamasına katılmayı büyük bir öz güven göstererek talep etmiştir. En nihayetinde bu aile şirketi, taşımacılıkta sürdürülebilir çözümler sunan bu yenilikçi aracın üretilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Bugünün devir teslimi, Eindhoven ve çevresindeki şirketler arasındaki büyük ölçekli taşımacılık faaliyetlerinin tamamen elektrikli hale gelmesi yönünde önemli bir adımdır. Bu sayede yerel hava kalitesi iyileştirilebilir, gürültü kirliliği ve CO2 emisyonu düşürülebilir. ”

İş Birliği
Tinie Manders Nakliye tamamen elektrikli kamyonu, elektrikli soğutucu treyler ile birleştirecektir. Bu eşsiz kombinasyon, Geldrop merkezli nakliye firmasını DKTI'nin sürdürülebilir taşımacılık için verdiği devlet desteğine uygun hale getirmiş oldu. DKTI projesinde sadece DAF, VDL Grup ve Tinie Manders Nakliye değil aynı zamanda DHL, TNO, Allego, THT New Cool ve Geldrop-Mierlo belediyesi de yer alıyor. Allego, Geldrop’ta halka açık şarj hizmeti verirken, belediye şarj alt yapısının uygulanmasında yer alıyor. THT New Cool, frenleme sırasında enerjinin geri kazanıldığı iki adet elektrikle soğutulmuş, sıfır emisyonlu treyler sağlıyor. Son olarak, TNO elektrikli kamyon / treyler kombinasyonu ile elde edilen sonuçları inceleyecek ve tamamen elektrikli araçlar kullanılarak daha fazla bölgesel taşımacılığın yapılıp yapılamayacağını değerlendirecek.