Sürüşe ve yol şartlarına duyarlı farlar, otomatik mesafe kontrol sistemleri, çarpışma önleyici frenleme sistemleri ve şerit takip sistemleri gibi kamera bazlı güvenlik sistemleri artık günümüz araçlarının standart donanımlarında yerini almaya başladı.

Lastik balans ayarı veya cam değişimi gibi göreceli olarak basit işlemlerden sonra bile bu sistemlere ait sensörler ve kameralar kalibre edilmeli ve çok hassas bir toleransla ayarlanmalı. Ne yazık ki bugüne kadar bu işlemleri yapabilmek, sadece araç üreticilerinin sağladığı sistemlerle mümkün olabiliyordu. 

Şimdi Hella Gutmann Solutions, uygun fiyatları ve pratik kullanımları ile yetkili servisler için alternatif 2. bir sistem olanağı sağlıyor. Ayrıca Kamera Sensör Kalibrasyon Cihazı (CSC-Tool) ile bağımsız servisler; özellikle de cam, kaporta ve şasi tamirhaneleri için geniş kapsamlı ve esnek bir çözüm sunuluyor.

Geniş bir marka araç yelpazesi ve İleri Sürüş Destek Sistemi (ADAS) ile uyumlu ve modüler Kamera Sensör Kalibrasyon Cihazı (CSC-Tool) ile ekstra rot-balans sistemleri, lift, kanal gibi bir ekipmana ihtiyaç duyulmadan kalibrasyon yapılabiliyor.