1753’den bu yana Almanya’daki en büyük özel bira fabrikalarından biri olan Warsteiner Bira Fabrikası’nda yılda 50,000’e yakın ziyaretçi, raysız tramvay ile yaklaşık 119 dönümlük tesis içerisinde tur yapabiliyor.  Mercedes-Benz Atego 922 AF şasiye dayalı taşıma ünitesi ve 3 vagonlu tramvay, 160 kW (218 HP) güç sağlayan OM 924 LA dört silindirli motor ve Allison 2000 Serisi tam otomatik şanzıman donanımına sahip bulunuyor.  

Fabrikanın kurumsal araç şefi Reinhard Finger açıklamasında; “Tur tramvayımız, Allison tam otomatik şanzıman sayesinde Warsteiner Fabrikası’nın ziyaretçilerine oldukça sessiz ve konforlu bir deneyim yaşatmaktadır” diyor.

 “Warsteiner Dünyası”nda ziyaretçilere yönelik üç mil uzunluğunda engelli atlama eğitimi, tesisin %10 oranına kadar eğimli noktalar içermesine yol açıyor. Tur tramvayına yönelik en büyük zorluk, tesisin, duvarlar ile araç gövdesi arasında bir inçten daha az mesafe bırakan çok sayıda dar kapılara ve geçitlere sahip olmasıdır. Paul Nutzfahrzeuge GmbH bünyesinde görev alan Christian Huber’a göre Allison tam otomatik şanzıman, dar geçitler için kusursuz bir destek. Öte yandan %10’a yakın eğime sahip tesislerin Westphalia Sauerland bölgesine özgü rüzgarlı iklimidir ise diğer bir zorluk. Allison otomatik şanzıman, bu tür zorlu çalışma şartlarında da üstün bir performans gösteriyor.  

Huber açıklamasında; “Ürün geliştirme sürecinde dar bir zemin ile yüksek bir çekiş ve taşıma kapasitesini göz önünde bulundurmak zorunda kaldık. Optimal gövde montaj uygunluğuna ek olarak alçak taban ve kolay kullanım da oldukça önemli faktörlerdi. Allison şanzıman, kusursuz ve sarsıntısız bir sürüş sağlamakla birlikte sürücüleri oldukça memnun ediyor. Manuel olarak vites değiştirmelerine gerek kalmayan sürücüler, tamamen yapacakları manevralara konsantre olabiliyorlar. Allison tam otomatik şanzıman ile donatılmış Atego 922 AF şasisinin tercih edilmesindeki temel faktör de budur. Uzun yıllardır Allison şanzımanlar ile tüm tecrübelerimiz olumlu yönde”  diyor.

Allison şanzımanlar, daha yüksek düzeyde emniyet gerektiren eğimli ve yokuşlu alanlarda sabit bir araç hızını güvence altına alırken fren aşınmasını azaltmakta ve bakım maliyetlerini düşürmektedir. Tüm tekerleklerden sağlanan tahrik fonksiyonu Warsteiner Fabrikası’nda kolaylık sağlayan faktörlerdendir. Tamamen dolu bir tramvayda bir saatlik gidiş dönüş turu süresince çekici araç 28 tona kadar hareket etmektedir.