Allison Transmission Satış Müdürü Adrián Di Nunzio,  atık toplama sektöründeki önemli değişikliklere değinerek; "Arjantin, atık toplama sektörünün iyileştirilmesinde üzerine düşen görevi yerine getiriyor,” diyor. Hem özel şirketler hem de belediyenin yetkili makamları, çevresel konuları da dikkate alarak, ayrıştırılmış atık toplama gibi daha uzmanlaşmış hizmetler için çalışıyor. Di Nunzio; "Küresel ünü ve teknolojik gelişmeleri ile Allison, bu eğilimin gerçekleştirilmesinde anahtar bir görev üstleniyor" diyor.

Kentsel hijyen sistemleri ve çevre dostu çözümler için donanım ve teknoloji tedarikçisi olan Luis J. D. Scorza y CIA SA’nın Ürün Geliştirme Müdürü Guillermo Lardelli bu yeni çözümlerin benimsenmesinin yetkili belediye makamlarına ve bütçeleri ilgilendiren kararlara bağlı olduğunun altını çizerek; "Aşama aşama ayrıştırılmış atık toplama sürecini iyileştirmeye yönelik sistemler geliştirmekteyiz. Ayrıştırılmış atık toplama aracılığıyla insanların düşündüğü gibi her atığın mutlaka yararsız bir çöp olduğu yaklaşımının yanlış olduğunu görebilirsiniz. Yeniden kullanılabilecek atıkların yüzdesi, atık sahalarının tükenmek üzere olduğunu göz önüne alırsak birinci derecede önem taşıyor" dedi.

Ayrıştırılmış atık toplama işleminin başarılı olabilmesi için, tüketicilerin evlerindeki atıkları sınıflarına göre ayırmaları gerekiyor. Bu nedenle ayrıştırılmış yaklaşım sadece, ayrılarak atılmış çöplerin tasnif edilmesini sağlayabilen bir atık toplama sistemiyle birlikte sonuç veriyor. Sistemde, farklı atık türleri için farklı atık konteynerleri ve her türü ayrı toplamak üzere otomatik hale getirilmiş donanımlar bulunuyor. Lardelli konuyla ilgili olarak, "Çevre sektöründe her geçen gün süreçleri kolaylaştıran bir modernleşme söz konusu. Halihazırda sadece tek operatörün gerekli olduğu veya konteynerlerin elektronik donanımlarla kaldırıldığı ileri teknolojiye sahip araçlar ve donanımlarla çalışıyoruz. Sürücüler, her zamankinden daha yüksek sermayeli makineleri kullanıyorlar” diyor.

Atık toplama sektöründe Allison tam otomatik şanzımanların büyük bir rol üstlendiğine değinen Lardelli; "Allison şanzımanlar, aracın sürüşünü kolaylaştırırken genel yıpranma ve aşınmanın azaltılmasına yardımcı oluyor. Manuel şanzıman kullanan sürücüler, şehir içi trafiğinde sürekli vites değiştirme gerekliliğine bağlı olarak aracın yönetmek için daha fazla çaba sarf etmek zorundalar. Otomatik şanzımana sahip olan araçlar ise en uygun motor hızlarında çalışıyor. Dolayısıyla aracın genel performansına destek olurken parçaların aşınmasını engelleyerek sürekli parça değişimiyle ilgili ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Allison Otomatikler ile araçların hizmet ömürleri uzarken çevremizin korunmasına da destek oluyoruz” diyor.  

Bunlara ek olarak Di Nunzio; “Allison şanzıman donanımlı araçlar, aynı zamanda yoğun nüfusa sahip şehirlerdeki aralıksız trafik akışına da yardımcı oluyor” diyor.

Allison şanzımanlarının, atık toplama sektöründe bir dünya lideri olmasını sağlayan ana özellikler herkes tarafından gayet iyi biliniyor. Bu ana özelliklerden biri, bakım maliyetlerini en düşük düzeyde tutarak güç aktarma organlarını koruyan patentli tork konvertörüdür. En uygun performansı sağlamaya yardımcı olan konvertör, motor torkunu çoğaltıyor, düşük hızda kolay manevra kabiliyetini mümkün kılıyor ve araç üretkenliğini arttırıyor.

Allison'un endüstri çapındaki başarısı büyük oranda, güvenilirliği ve dayanıklılığı ile kazandığı saygınlığı, aralıksız devam eden teknolojik gelişimleri ve dünya çapında müşteri destek ağına bağlı bulunuyor.