Şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerine aralıksız olarak sürdüren Türkiye’nin en büyük yolcu taşımacılık şirketlerinden Ali Osman Ulusoy Seyahat; başta Ankara, İstanbul, Bursa ve Antalya olmak üzere onlarca ilde faaliyetlerinin tamamını Mercedes-Benz modellerinden oluşan 126 adet büyük otobüs ile sürdürüyor.

Mercedes Benz Finansman Türk A.Ş kredi desteğiyle Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Hassoy Motorlu Vasıtalar tarafından yapılan satışın ardından 20 Nisan günü gerçekleştirilen teslimatta; Ali Osman Ulusoy Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, Ali Osman Ulusoy Şirketler Grup Başkanı Murat Seymen ve Ali Osman Ulusoy Turizm Ticaret İşletmesi Genel Müdürü Eray Eray araçlarını, Hassoy Motorlu Vasıtalar Genel Müdürü Selim Saral’dan teslim aldı.

Ali Osman Ulusoy Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, teslimat sırasında yaptığı konuşmada; “Yeni nesil Mercedes-Benz otobüslerini 2019 yılından bu yana aktif bir şekilde firmamızda kullanıyoruz. Giresun kalkışlı Çorlu - Çerkezköy hattında kullandığımız yeni nesil Powershift şanzımana sahip otobüslerimizin sürüş konforu, yakıt ekonomisi, yolcu ve araç güvenliği özelliklerinden, kullandığımız süre zarfında çok memnun kaldık. Mercedes-Benz Türk A.Ş ile devam eden iş birliğimiz neticesinde çok memnun olduğumuz Powershift şanzımana sahip otobüslerin yenilerini de filomuza katma yönünde karar aldık. Yeni otobüsleri tercih etmemizdeki bir diğer önemli sebep de yeni iklimlendirme sistemi sayesinde otobüslerin içindeki havanın, her iki dakikada bir tamamen değiştirilebiliyor olması. 2021 yılı içerisinde 20 adet planladığımız alım hedefimizin ilk 2 aracı olan Mercedes-Benz Tourismo 16 2+1’leri bugün teslim aldık. Pandeminin etkisini azaltması ve devamında düzelmesini ümit ettiğimiz işlerimizin de yoluna girmesiyle alım hedefimizi tamamlayacağız. Bu süreçte Mercedes-Benz Türk A.Ş yetkililerine sunmuş oldukları destekten ötürü teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Hassoy Motorlu Vasıtalar Genel Müdürü Selim Saral ise teslimat sırasında yaptığı konuşmada; “Yeni nesil Powershift şanzımana sahip otobüslerimizin Türkiye’deki denemelerini Ali Osman Ulusoy Seyahat ile birlikte 2019 yılından bu yana yürütmekteyiz. Teslimatından bugüne yaklaşık 450.000 kilometre yol yapan araçlarımızın üstün yakıt ekonomisi, konforu, yolcu ve araç güvenliğini, Ali Osman Ulusoy Seyahat ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde yakından gözlemleme şansına eriştik. 2021 yılı itibarıyla da standart üretime alınan ve 41 adet yenilik ile gücüne güç katan yeni nesil araçlarımızda yakıt ekonomi paketiyle gelen öngörülü sürüş sistemi, yakıt tasarrufunu üst seviyelere çıkartmakta. COVID-19 salgınına karşı yeni antiviral etkili yüksek performanslı partikül filtrelerini de şehirler arası otobüslerimizde 2021 itibarıyla standart hale getirdik. Bu donanımın da katkısıyla güvenli sürüşte yeni standartlar, yolcu ve sürüş konforuna ilişkin yapılan iyileştirmelerle standartları üst seviyeye çıkarttığımız araçlarımızın sektöre hayırlı uğurlu olmasını, bol kazanç getirmesini dileriz.” dedi.