Allison Transmission, Almanya, Fulda'da düzenlenen RETTmobil Fuarı’nda, itfaiye ve diğer acil durum kurtarma araçları için en yeni tahrik çözümlerini sergiledi.  Fuar ziyaretçileri, Allison 3000™ serisini inceleyerek Allison tam otomatik şanzıman teknolojisi hakkında detaylı bilgi aldılar.

Hızlı ve güvenli ulaşım

Allison Transmission, yıllardır görevlerini tamamlamak üzere acil müdahale ekiplerinin ihtiyaçlarını karşılayan tam otomatik şanzımanları tasarlayarak üretiyor. Allison’ın Kesintisiz Güç Teknolojisi™, üstün araç kalkışı ve tekerleklere kesintisiz güç aktarımında yüzde 35 daha hızlı bir ivme gücü kazandırıyor ve dar şehir sokaklarında daha fazla manevra kabiliyeti sağlıyor. Allison şanzımanlar, itfaiye ve kurtarma ekiplerine acil durumlarda olay mahalline geldiklerinde dünya çapında rakipsiz bir kalite, performans ve kontrol deneyimi sunuyor.

Trafik sıkışıklığı, dar sokaklar ve yüksek hız gerekliliği gibi koşullar, yangın ve kurtarma ekipleri sürücülerinin karşılaştığı günlük zorluklar arasında yer alıyor. Bu zorlu koşullarda Allison tam otomatik şanzımanlar, üstün araç kontrolü ve sarsıntısız manevra gücü sağlıyor. Manüel veya otomatikleştirilmiş manüel şanzımanlardan farklı olarak Alison şanzımanlar, kuru kavrama yerine, kusursuz kademeli hareket kabiliyeti sağlayan ve yumuşatma etkisi yaratarak yürüyen aksam sarsıntılarını ortadan kaldıran patentli tork konvertörüne sahip.

Operasyonların gerekliliklerine göre optimal uyarlama

Allison, her filonun ihtiyaçlarına uygun olan tam otomatik şanzımanları sunuyor. 1000™ Serisi, ambulans, itfaiye ve komuta araçlarının operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanırken, 3000™ ve 4000™ serileri, döner platformlu merdivenler, vinçler, itfaiyede kullanılan su ikmal araçları ve havaalanı itfaiye kamyonları gibi özel amaçlı araçlar için ideal çözüm oluyor.

Ayrıca, Allison tam otomatik şanzımanlar, acil durum uygulamaları için ideal vardiya programları ve güvenlikle ilgili işlevleri sağlamak üzere gelişmiş programlama ve en ileri yazılıma sahip 5. nesil elektronik kontrollerle donatılıyor. Özel ekipmanlara maksimum güç sağlayan PTO seçenekleri de mevcut bulunuyor.  Hidrolik retarder seçeneğine sahip olan 3000 ve 4000 model serileri, neredeyse her durumda acil frenleme ihtiyaçlarının tümünü karşılıyor.

Dünya çapında değerli şanzıman çözümlerini sunan Allison Şanzıman, yangın, kurtarma ve acil durum ekiplerine de insanların can ve mal güvenliğini daha etkin şekilde korumaları için yardımcı oluyor.