Bu yeni alımla birlikte ABC Uluslararası Transport, 2010 yılında toplam; 60 adedi DAF çekici, 80 adedi Tırsan treyler olmak üzere 140 adetlik bir yatırım yapmış oldu.   Teslimat törenine Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, ABC Uluslararası Transport Sahibi Ergun Bilen ile Tırsan Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun katıldı.

Teslimat öncesi yapılan basın toplantısında şirket hakkında bilgi veren Ergun Bilen, lojistik sektörüne Tekin Nakliyat adıyla 1984 yılında Tırsan ile başladıklarını söyledi. Tekin Nakliyat’ın çok ortaklı bir firma olduğunu belirten Bilen 1993 yılında ise ABC Ulaslararası Transport’u kurarak kendi firmalarını faaliyete  geçirdiklerini söyledi. Bilen Tırsan ile ilişkilerin devam ettiğini kaydederek “İlk DAF alımımızı da 1995 yılında iki adetlik yatırımla başladık.  O tarihten sonra da DAF’tan başka bir araca yatırım yapmadık” dedi.

200 adetlik DAF-TIRSAN yatırımı

Ergun Bilen, bugüne kadar toplam 200 adetlik DAF-Tırsan yatırımı yaptıklarının altını çizerek  başka bir markaya yatırım yapmayı hiç düşünmediklerini belirtti. Tırsan’ın Türkiye’deki durumunu herkesin çok iyi bildiğini ifade eden Bilen, DAF’ın da müşteriye sunduğu ikinci el değeri, işletme maliyetindeki düşüklüğü ve şoför seçmemesi gibi özellikleriyle kendileri için önemli avantajlar sunduğunu aktardı. Parayı sevenler DAF alıyor Çetin Nuhoğlu da yaptığı konuşmada ABC Uluslar arası Transport ile olan işbirliklerinin Ergun Bilen’in henüz 14 yaşındayken başladığını ve bugüne kadar geldiğinin bilgisini verdi. 1993 yılında Ergun bilen’in kendi firması ABC Uluslar arası Trasport’u kurduktan sonra ilişkilerin artarak devam ettiğini aktaran Nuhoğlu bu güne kadar 200 adetlik araç yatırımı yaptıklarını söyledi.

“Kayserililer parayı sever.  Kayserili parayı sevdiği için DAF alıyor. Çünkü verdiği paranın karşılığını alıyor” diyen Çetin Nuhoğlu DAF ve Tırsan’ın müşteriye sunduğu avantajlara vurgu yaptı.   DAF alanlar vazgeçemiyor “DAF alan firmalar DAF ile devam ediyorlar” diyen Nuhoğlu “Avrupa’da yapılan araştırmada firmalara filolarındaki araçların ne olduğu soruyorlar. Daha sonra da tekrar araç alsınız ne alırdınız diye soruyorlar. DAF alanların yüzde 97’si tekrar DAF alırım diyor. Bu çok önemli bir kriterdir. Bunda hem işletme süresi içerisinde sağladığı avantaj, hem ikinci elinin değeri, hem de iyi ilişkilerin çok önemli rolü vardır” şeklinde konuştu. Satışta en önemli kriterin fiyattan çok yakın ilişkiler olduğunun altını çizen Nuhoğlu şunları söyledi: “Bir malı tercih etmede en önemli kriter; iki firmanın birbirine ulaşabilme hızıdır. Fiyat 4. Sırada gelir. 2.si işletme maliyetidir. 3.sü komple kullanma döneminin maliyetidir. Bizim tavrımız kesin olarak ortada. Onun için DAF’ı seçen arkadaşlara hayırlı olsun, gözünüz arkada kalmasın biz buradayız diyoruz.”   Kayseri, Kayserili lojistikçilerle büyüyor “Bir bölgenin nakliyecileri bulunduğu bölgenin ihracatının yüzde 80’inini yapmak zorundadır. Büyüme buna bağlıdır. Bunu Türkiye’de Kayseri ve Gaziantep sağladı. Diğer bölgelerimizde hala bölge nakliyecileri güçlü değildir” diye konuşan Çetin Nuhoğlu, “Güçlü Kayserili lojistikçiler olmasaydı Kayseri ihracatta bu kadar başarılı olmazdı” dedi.    

ABC Uluslararası Transport ABC Grup içerisinde Er-Bil Uluslararası Nakliyat ve Atoltrans ile birlikte faaliyet gösteriyor. 203 dorse ve 182 çekiciden oluşan filosuyla faaliyetlerini sürdüren ABC Uluslararası Transport’un Kayseri’de 32 bin metrekarelik alan içerisine kurulu 3 bin metrekarelik depo ve 80 metrekarelik yönetim binası bulunuyor. ABC Uluslararası Transport son alarak Almanya Dortmun’da 6 bin metrekarelik bir depo yatırı yaptı. Firma bu sayede 20011 yılında parsiyel taşımacılığa başlayacak. Çıkışlarının yüzde 90’ını Kayseri’den gerçekleştiren firma, Adana ve İzmir’de de faaliyette bulunuyor. ABC’nin taşıdığı yüklerin büyük bölümünü mobilya oluşturuyor.