Aşağıda isimleri yer alan ve On-Highway şirketleri temsil eden 8 güçlü marka yeni bir yapılanma çerçevesinde Iveco Group ismi altında buluşuyor. Yeni Iveco Group logosu, 2022 ilk çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI) şirketinden yeni bir şirket olarak ayrılmaya doğru bir adım.

Bu yeni oluşumu temsil eden, Iveco Group’u çatı şirket olarak gösteren bir kurumsal logo gelişitirildi: Hafif ve abartısız tasarımıyla, barındırdığı markalara önem verirken onların zengin ve ortak mirasına saygı gösteren bir logo uygulamasında karar kılındı. Bu uzun yolculuğa ad veren Iveco, 1975 yılında Industrial VEhicles Corporation’ın (Endüstriyel Araçlar Şirketi) kısaltması ile hayata geçmişti.

Grubun keskin odağını ifade etmek için harflerde belirgin ancak sade bir yazı tipinin kullanıldığı eşsiz bir kimlik oluşturuldu. Gri renk, kararlı ve güçlü bir endüstriyel DNA’ya atıfta bulunurken şirketin hedeflerine ulaşmadaki mütevazı ancak ciddi ve çalışkan kararlılığı için bir ip ucu oluşturuyor. “Iveco” ve “Group” kelimeleri arasında yer alan mavi renkli nokta sürdürülebilir yenilikçilikten esinlenen bir geleceği işaret ediyor. Daire, logodaki detaylar arasında denge sağlayıp dikkat çekerek bir merkez noktası unsuru oluşturuyor.

Logonun altında ufka yayılmış bir şekilde markalar süzülüyor. Bu sıranın merkezinde çekirdek şirketlerden; tasarladığı, ürettiği ağır, orta ve hafif ticarî araçlarla öncü IVECO ile gelişmiş motorları, vites kutuları ile tarım, inşaat, denizcilik, enerji ve ticarî taşıtlarda küresel lider olan kardeş şirket FPT Endüstriyel yer alıyor.

IVECO ve FPT Endüstriyel’in etrafında ise toplu taşıma ve şehirlerarası otobüs markası IVECO BUS ve HEULIEZ, savunma ve sivil savunma için uzmanlaşmış Iveco Savunma Araçları, büyük ölçekli ağır madencilik ve inşaat işlerinde küresel uzman ASTRA, alanında saygın itfaiye araçları ve ekipmanları üreticisi Magirus ve son olarak stratejik anlamda en tepeye oturan Iveco Grubunun finansal kolu IVECO CAPITAL yer alıyor. Finans bölümü, Iveco Grubunun yeni iş modellerinde, özellikle de alternatif enerji alanında bir köşe taşı olarak hizmet edecek.